Laporta je na ručku pitao koliko košta igrač Liverpoola, nije vjerovao šta čuje: "Ma nemoguće..."

Barcelona se ponadala...

Laporta je na ručku pitao koliko košta igrač Liverpoola, nije vjerovao šta čuje: "Ma nemoguće..."

Edmir Škorić

Katalonski gigant namjerava na ljeto da se pojača nakon očito jedne loše sezone (iako ista još nije završena), a prvi čovjek Joan Laporta detektovao je nekoliko potencijalnih zvijezda koje bi rado vidio u svom timu. Ipak, čini se da su neki nemoguća misija.

Barcelona je namjeravala da dovede Luisa Diaza iz Liverpoola, zbog čega su se čelnici katalnskog kluba javili Englezima, ali su bili prilično šokirani kada im je stigao odgovor.

Kako pišu kolumbijske dnevne novine "El Heraldo", predsjednik Barcelone Joan Laporta (61) osobno je kontaktirao agenta zvijezde Liverpoola.

On je večerao sa Diazovim savjetnikom Carlosom Van Strahlom. Barcin šef upitao je da li postoji mogućnost da Kolumbijac promijeni sredinu na ljeto, ali je dobio odgovor koji ga je ostavio bez teksta.

Prema izvještaju, Laporti je za ručkom rečeno da Liverpool traži čak 120 do 140 miliona eura za reprezentativca Koumbije, a to je sve samo ne novac koji će Barcelona izdvojiti za jednog takvog fudbalera. "To nije moguće", odgovorio je Laporta razočarano.

Oglasi

Barcelona je tako isključila mogućnost da na ljeto dovede krilnog igrača Liverpoola. S druge strane, Liverpool će po svemu sudeći ostati bez Mohameda Salaha i jasno je da traga za njegovom zamjenom, pa bi prodajom Diaza stekao novačna sredstva za dovođenje neke velike zvijezde.

No, čini se da Redsi u ovom trenutku previše traže za svog fudbalera, mada se ne isključuje mogućnost da neko od ostalih evropskih velikana posegne za džep i da dovede Kolumbijca.

27-godišnji Diaz je u Liverpool došao iz Porta početkom 2022. godine za 40 miliona eura. Ove sezone je odigrao 38 mečeva te je postigao 11 golova i upisao pet asistencija.

Inače, Diaz je imao jako težak period iza sebe. Poznato je da mu je otac 13 dana bio zarobljen jer su ga kidnapovali u Kolumbiji, ali je na kraju pušten i on se živ i zdrav vratio kući.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Diaz je jedno vrijeme jasno bio izvan sebe, ali je i dalje pružao dobre partije na terenu, a istakao je svoje kvalitete naročito u meču protiv Manchester Cityja prije nekoliko dana.

Barcelona večeras igra protiv Napolija revanš osmine finala Lige prvaka protiv Napolija nakon što je prvi meč završen rezultatom 1:1 u Napulju, dok će na tabeli La Lige treća sa sedam bodova manje od Real Madrida i sa sve manjim izgledima da može da odbrani titulu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Barcelona nema toliko para sve da im nude Halanda i Mbapea zajedno za toliko novca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi