Luis Enrique zadao španskim novinarima najveći udarac ikad, uradio ono što niko nije očekivao

Luis Enrique zadao španskim novinarima najveći udarac ikad, uradio ono što niko nije očekivao

Endin Čaušević

Luis Enrique našao se na velikom udaru javnosti nakon što je prije nekoliko dana objavio spisak reprezentacije Španije za Svjetsko prvenstvo, a javnost u toj zemlji bila je nezadovoljna što je izostavio nekoliko igrača. No, kako bi spriječio da kruže špekulacije oko ekipe odlučio se na neočekivan potez.

Enrique je prošlog petka saopštio spisak od 26 igrača koje vodi na Mundijal u Katar, a javnost u Španiji najviše mu je zamjerila što nije u reprezentaciju pozvao Sergija Ramosa.

Pored Ramosa bez poziva su ostali igrači poput Thiaga Alcantare, Davida de Gee i Kepe Arizabalage, te je selektor Španije odlučio da šansu pruži mlađim fudbalerima što se Špancima očito nije svidjelo.

Nakon što je objavio spisak Enrique je održao press konferenciju, a prvo pitanje jednog od novinara bilo je zašto nije zvao pojedine igrače, a on je kratko poručio: "Odlično pitanje. Neću vam odgovoriti na njega".

Već je odavno jasno da Enrique s novinarima u Španiji nema baš najbolji odnos, a to traje još od njegovih igračkih dana.

Zbog toga je on odlučio da napravi potez koji je mnoge iznenadio, ali Enriqueov cilj je da niko od španskih novinara koji će biti u Kataru ne objavljuje pogrešne informacije i ne diže tenzije u javnosti oko reprezentacije.

Oglasi

Naime, Luis Enrique je sinoć potvrdio da je pokrenuo svoj Twitch kanal na kojem će se javljati tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu kako bi navijačima iz prve ruke prenosio informacije iz Katara.

Enrique želi da na taj način ima direktan kontakt s navijačima i zaustavi nepotrebne špekulacije i dizanje tenzija španskih novinara vezano za teme za koje baš i nemaju istinite informacije.

Njemu je zasmetalo što se već godinama o njemu i njegovim pomoćnicima šire pogrešne informacije i što se stvara pogrešna slika o njima u reprezentaciji Španije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Enrique je odlučio stati tome u kraj i na iznenađenje španske javnosti otvorio je Twitch profil na kojem će se oglašavati što češće bude mogao, te će iz prve ruke iznositi informacije i sve ono što se dešava oko Crvene furije na Mundijalu.

To je itekako zasmetalo pojedinim španskim medijima koji će boraviti u Kataru jer smatraju da time Enrique direktno utiče na njihov posao, te da pojedini čak razmišljaju da odustanu od odlaska u Katar.

Top Komentari

Realno01
Odlicno.Iako ga ne podrzavam izborom sastava ali ovo je genijalno.Koliko puta mediji naprave hajku oko nicega ili lazu i izvrcu vijesti.Ovako covjek dorektno kaze kako i sta je.Svaka cast na orginalnosti
1 2
prvenac
Ne znam šta ovde ima genijalno? Svako treba da radi svoj posao. Navijam da ga popuše u startu baš zbog ovakvog ponašanja.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi