Luis Enrique uzeo mikrofon pa jednom rečenicom "odjavio" Mbappea!

Trenutak koji se dugo čekao

Luis Enrique uzeo mikrofon pa jednom rečenicom "odjavio" Mbappea!

E. Škorić

PSG je danas u ligaškom meču remizirao s Reimsom (2:2), a nakon utakmice je pred kamere stao trener Parižana Luis Enrique kako bi obznanio ono što svi odavno znamo.

Kylian Mbappe današnji meč na Parku prinčeva počeo je na klupi, dobio je šansu tek u drugom dijelu, ali Francuz nije uspio pomoći svom timu da ostvari novu pobjedu.

Nedavno je Mbappe vlasnicima PSG-a poručio da odlazi na kraju sezone, ali sada nam je stigla i "zvanična" potvrda iz kluba, budući da se od njega oprostio Luis Enrique.

“Kylianu Mbappe umogu samo poželjeti sve najbolje u budućnosti. On je nevjerovatan igrač i još bolja osoba. Želim mu sve najbolje od najboljeg", izjavio je Luis Enrique, koji je već prošle sedmice ponovio da se njegova momčad, PSG, "prije ili kasnije mora naviknuti igrati bez Kyliana Mbappea".

Na pitanje da li će Mbappea u svakoj utakmici mijenjati ili će ga ostaviti na klupi, Enrique nije želio dati odgovor.

Oglasi

Što se same utakmice tiče, rekao da je su njegovi igrači davali poklone gostima iz Reimsa. Da li su njegovi igrači bili previše opušteni?

"Nikad nisam vidio svoju ekipu opuštenu. Vidio sam je s pravom ambicijom i mentalitetom. Nije mi se svidio poklon, očito, nismo mi tu da dajemo poklone. Ne volim poklanjati. Prvi gol je poklon. Mislim da je gotovo sve pozitivno. Bili smo agresivni. Naš cilj je osvojiti Ligue 1 što je prije moguće".

Činio se uzrujanim u nekom trenutku: “Danas sam bio posebno razdražljiv, ali to je zato što želim poručiti svojim igračima da, ako želite biti igrač PSG-a, svaku utakmicu morate igrati punim kapacitetom. Nema prednosti ni u čemu. Ni u ligi, ni u Kupu, ni u čemu. Navijači ne miruju, navijaju i kada se pobjeđuje i remizira i gubi. Danas su svi koji su sudjelovali i oni koji su otišli izašli s mentalitetom pobjede, ali moramo nastaviti napredovati".

Dvadeset i dvije utakmice bez poraza: "Jako je dobro. Ako remiziramo 21 od 22, kakva katastrofa. Ne obraćam pažnju na ovo. Pazim da moja momčad bude konkurentna u svakoj utakmici. Želim da svi budu uključeni. Zato nastojim dati priliku onima za koje smatram da to zaslužuju".

Nedostatak intenziteta: “Mislim da nam nije nedostajalo intenziteta. Ovakve utakmice, povijesno znam, jer sam to iskusio u klubovima i reprezentacijama, kada ste igrali na Svjetskom prvenstvu i prijateljskoj utakmici, to nema nikakve veze. To je jednostavan i jeftin izgovor. Ako želite biti igrač PSG-a, morate biti spremni u svakoj utakmici. Ne u svim akcijama, ali u velikoj većini.”

Stvari koje treba poboljšati : “Postoji hiljadu stvari koje treba promijeniti i poboljšati. Moj mentalitet je uvijek napredovati. Meni je to zadovoljstvo ili ne, svejedno mi je. I ako jedne godine budem morao izabrati 11 da igram cijelu sezonu, učinit ću to. Moja formula je drugačija. Dvadeset uključenih je bolje nego jedanaest. Ali ako ne vidim da me prate i ne iskoriste svoju priliku, neće igrati. Ponavljam. Danas sam zadovoljan stavom, osim malim poklonom. Šteta što to nismo završili pobjedom", zaključio je trener Parižana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG se ranije plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, dok na tabeli ima +10 u odnosu na Brest i devet kola prije kraja samo je pitanje kada će proslaviti novu titulu.

A kada govorimo o Mbappeu, tu skoro da više nema dileme, Francuz je na korak od Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi