Sprema se najveće iznenađenje ljeta, a glavnu ulogu će imati Antoine Griezmann

Francuz napušta Atletico Madrid

Sprema se najveće iznenađenje ljeta, a glavnu ulogu će imati Antoine Griezmann

Endin Čaušević

Antoine Griezmann povratkom u Atletico Madrid vratio se u staru formu i prošle sezone bio je daleko najbolji igrač ovog kluba. No, ponovo su se pojavile špekulacije da bi reprezentativac Francuske mogao napustiti Madrid i da se nalazi pred neočekivanim transferom.

Griezmann je napravio grešku kada je na ljeto 2019. godine napustio Atletico i za 120 miliona eura prešao je u Barcelonu gdje se svojim igrama nije proslavio.

U Barceloni je proveo dvije sezone, a nakon toga vratio se u Atletico gdje ga navijači nisu baš najbolje dočekali. Trebalo mu je vremena da ponovo vrati njihovo povjerenje i čini se da je to uspio u sezoni iza nas.

Griezmann je prošle sezone bio prva zvijezda Atletico Madrida i očekuje se da on i u novoj sezoni bude lider ekipe Diega Simeonea.

Međutim, u Madridu su iznenađeni špekulacijama da nije nemoguće da Griezmann do kraja prelaznog roka napusti Atletico, ali i Španiju.

Oglasi

Pojavile su se špekulacije da je PSG ozbiljno zainteresovan za dovođenje Griezmanna i da je navodno Kylian Mbappe predložio čelnicima kluba da dovedu iskusnog napadača.

Griezmann ima s Atleticom ugovor do ljeta 2026. godine, ali i otkupnu klauzulu od 25 miliona eura koju bi PSG mogao aktivirati jer na Parku prinčeva žele do kraja prelaznog roka dovesti još jednog napadača.

Pored Griezmanna na meti Parižana je i Randal Kolo Muani za kojeg je PSG navodno poslao Frankfurtu ponudu od 65 miliona eura, ali je njemački klub to odbio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kolo Muani želi da ide u PSG i vrši pritisak na Frankfurt da ga pusti, a ukoliko ne dođe do transfera onda bi Griezmann mogao biti najrealnija opcija za dolazak na Park prinčeva.

Griezmann je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Španiji gdje je još kao omladinac stigao u Real Sociedad, te iako je Francuz nikada nije igrao u svojoj domovini što je zaista rijedak slučaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi