Luis Enrique prokomentarisao orgijanje u reprezentaciji: "To nije idealno, ali hej..."

Selektor Španije mnoge nasmijao izjavom

Luis Enrique prokomentarisao orgijanje u reprezentaciji: "To nije idealno, ali hej..."

E. Čaušević

Reprezentacija Španije otvorila je Svjetsko prvenstvo na fantastičan način jer je u prvoj utakmici deklasirala Kostariku sa 7:0. Nakon meča Luis Enrique se putem Twitcha obratio navijačima, a jedan od njih pitao ga je da li toleriše to da fudbaleri imaju spolni odnos s djevojkama prije utakmica i svojim odgovorom je izazvao dosta pažnje.

Luis Enrique je nekoliko dana prije Svjetskog prvenstva objavio da je otvorio svoj profil na platformi Twitch i da će ga koristiti tokom Mundijala kako bi bio u direktnom kontaktu s navijačima.

Njegov cilj bio je da izbjegne bespotrebna pisanja španskih medija s kojima baš i nema sjajan odnos, te je shvatio da je najbolje da se on kada god to može javi uživo na Twitchu i odgovara na pitanja navijača.

Enrique je svoje obećanje odlučio da ispoštuje do kraja i skoro svake noći ga možemo vidjeti na Twitchu, a tako je bilo i sinoć gdje je s jednim od navijača imao zaista zanimljiv razgovor.

Naravno, navijači postavljaju svakakva pitanja Enriqueu vezana za reprezentaciju Španije i samo Svjetsko prvenstvo u Kataru, a jedno od njih se našlo u centru pažnje selektora Crvene furije.

Naime, jedan od navijača pitao je kako toleriše to da fudbaleri imaju spolni odnos sa svojim suprugama ili djevojkama, a Enriqueov odgovor je mnoge iznenadio i nasmijao.

Oglasi

"To je nešto za šta smatram da je u potpunosti normalno. Mislim, ako imate orgije noć prije utakmice to nije idealno, ali hej... Mi smo ovdje u kampu i to ne mogu da rade, ali pričati o tim stvarima je totalna glupost. Nije najbolje da imate ludu zabavu prije neke utakmice, ali treba sve biti u granicama normale", kroz osmijeh je poručio Enrique što je izazvalo dosta pažnje u španskoj javnosti.

"Svako sa svojom djevojkom, suprugom ili kime god želi radi ono što želi. Ovdje s reprezentacijom ne jer smo u kampu, ali kada su igrači u svojim klubovima moraju spavati u svojoj kući. Ako imaju seks prije utakmice to me ne zabrinjava. Ako je njima dobro i to pomaže onda se baš ne brinem. Želim da igrači žive normalnim životom što je više to moguće".

"Smatram da je to veoma važno. Kao igrač sam i ja sa svojom suprugom, znate već. Radili smo svi ono što smo željeli i to nikome nije pravilo nikakve probleme".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fudbalska javnost oduševljena je što je selektor Španije odlučio da ima takav odnos s navijačima, ali medije u toj zemlji to baš ne oduševljava jer su tako ostali bez skoro svih senzacionalnih priča koje inače objavljuju.

Upravo zbog toga Enrique je pokrenuo Twitch kanal kako bi izbjegao sve nepotrebne špekulacije i priče oko reprezentacije što se baš i nije svidjelo tamošnjim medijima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi