Pitali Enriquea zašto nije pozvao najveće zvijezde, a odgovor zaprepastio španske novinare

Sergio Ramos ne ide na SP u Katar

Pitali Enriquea zašto nije pozvao najveće zvijezde, a odgovor zaprepastio španske novinare

Endin Čaušević

Luis Enrique iznenadio je danas sve objavom spiska igrača za Svjetsko prvenstvo jer nije pozvao u selekciju Španije neke od najvećih zvijezda koje ima na raspolaganju, a očekivano na press konferenciji su ga odmah pitali zašto je to uradio.

Enrique je održao press konferenciju danas u Madridu prije koje je na dosta spektakularan način objavio spisak igrača koji će igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Na spisku selekcije Španije nalazi se 26 igrača, ali javnost u ovoj zemlji je itekako iznenađena što je Enrique izostavio pojedine fudbalere za koje su svi vjerovali da će ići na Mundijal.

Prije svega to se odnosi na Sergija Ramosa koji igra u odličnoj formi u PSG-u i vjerovalo se da će se nakon više od godinu dana vratiti u reprezentaciju, ali se to na kraju nije desilo.

Enrique je dao šansu mlađim igračima i iznenadio je izborom, a pogotovo činjenicom da je pozvao Ansua Fatija koji je čini se možda i u najlošijoj formi od svih igrača koji su na ovom spisku.

Također, Enrique nije pozvao Davida de Geu, Kepu Arizabalagu, Thiaga Alcantaru, Marca Cucurellu, Alejandra Baldea, Sergija Canalesa, Fabiana Ruiza i Iaga Aspasa. Jasno da nisu svi mogli biti na spisku, ali Španci smatraju da neki od njih itekako zaslužuju poziv u nacionalni tim.

Oglasi

Nakon što je objavio spisak igrača koji će se naći u avionu za Katar selektor Španije je odgovarao na pitanja novinara.

Naravno, prvo pitanje za Enriquea bilo je zašto nije pozvao pojedine fudbalere, a to se prvenstveno odnosi na Sergija Ramosa kojeg su očito svi već vidjeli ponovo u dresu Crvene furije.

Međutim, kako ih je iznenadio igračima na spisku tako je Enrique nastavio s iznenađenjima i na press konferencije jer je odbio uopšte da priča na temu igrača koji nisu dobili njegov poziv.

"Imam pravilo, a to je da ne pričam o fudbalerima koji nisu na spisku. Neću ni sada da pričam o nekome ko nije na ovoj listi. Ovo su najvažnijih 26 fudbalera i pričat ćemo samo o njima danas", jasno je poručio Enrique što je dosta iznenadilo španske novinare.

Enrique je poručio da itekako vjeruje u ekipu koju je izabrao, te da ovi igrači zaslužuju da brane boje Španije na Mundijalu u Kataru.

Oglasi

"Ovo je fantastičan spisak igrača. Napravili smo detaljne analize i odlučili smo se za njih. Imam puno povjerenje u svakog od njih i vjeruje da najbolje tek dolazi od ove ekipe. Vjerujemo da će svi dati maksimum u Kataru i borit ćemo se za što bolji uspjeh. Bilo je nekih dilema i jedno od odluka vezanu za napad sam tek sinoć donio, ali u potpunosti stojim iza ovog spiska", dodao je selektor Španije.

Španija prvi meč na Mundijalu igra 23. novembra protiv Kostarike, a zatim slijedi derbi protiv Njemačke 27. novembra, te četiri dana kasnije i meč protiv Japana. U nastavku možete još jednom vidjeti spisak Španije za SP.

Golmani: Unai Simon, Robert Sanchez, David Raya.

Odbrana: Dani Carvajal, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Hugo Guillamon, Pau Torres, Aymeric Laporte, Jordi Alba, Jose Gaya.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Gavi, Carlos Soler, Marcos Llorente, Pedri, Koke.

Napad: Ferran Torres, Pablo Sarabia, Yeremy Pino, Alvaro Morata, Marco Asensio, Nico Williams, Ansu Fati, Dani Olmo.

Top Komentari

rodjeni95
Mrs glupane glupi.
1 1
K79
zato su ova 4 iz barce u top formi:D
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi