Luis Enrique podiže svijet fudbala na veći nivo: Uveo je neviđene metode rada u Španiji
Foto - Screenshot

Selektor Crvene furije

Luis Enrique podiže svijet fudbala na veći nivo: Uveo je neviđene metode rada u Španiji

Midhat Šljivak

Fudbal se iz godine u godinu mijenja i konstantno se uvode neke novine i inovacije. 

Tehnologija je važan dio njegovog napretka. U budućnosti sigurno možemo očekivati neke nove stvari na fudbalskim terenima, koje bi dodatno mogli promijeniti najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Tako je selektor reprezentacije Španije Luis Enrique odlučio isprobati zanimljive metode vođenja ekipe tokom treninga nacionalnog tima. Koristio je 'bubice' kako bi vodio trening.

Tehnologija daje sve više opcija trenerima, a Luis Enrique je među prvim odlučio ozvučiti igrače i tokom treninga im davati savjete s tribina.

Svi igrači Španije nosili su 'bubice'. One su im postavljene na leđima, a Enrique je iz bolje pozicije nego što je ona na klupi vodio trening i govorio je fudbalerima šta treba da rade.

Oglasi

Ovakve metode rada djeluju zaista interesantno. S obzirom na tehnološki razvoj fudbala neće biti nikakvo iznenađenje ako u budućnosti igrači i tokom utakmica budu nosili ovakve sprave.

Za sada se ovakve metode probaju samo na treninzima. Luisu Enriqueu je očigledno mnogo lakše raditi na ovaj način jer ne gubi glas kao što bi to činio pored linije.

VAR tehnologija je poprilično promijenila svijet fudbala. Neki kažu da je sada mnogo više poštenih odluka u ovom sportu, ali dosta je i kritika, posebno od ljudi koji vole gledati fudbal u izvornom obliku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

FIFA i UEFA sigurno će razmišljati o uvođenju olakšica za trenere. Razgovor s igračima na terenu bez vike i galame pored terena sigurno je nešto što im je interesantno.

Fudbal se nastavlja mijenjati. Luis Enrique je očigledno započeo nešto što bi mogla postati svakodnevica na fudbalskim terenima i sve ovo djeluje zaista interesantno.