Sergio Ramos konačno zaigrao kao nekada, a onda iz Španije dobio neočekivan šamar

Iznenađujući potez

Sergio Ramos konačno zaigrao kao nekada, a onda iz Španije dobio neočekivan šamar

Endin Čaušević

Sergio Ramos prošlog ljeta prešao je iz Real Madrida u PSG i činilo se da to nije bio baš najbolji potez.

Ramos se prošle sezone nije naigrao u dresu francuskog kluba jer je imao problema s povredama, te je čak propustio prvih šest mjeseci i tek je ušao u ritam utakmica u finišu sezone.

Ipak, iskusni defanzivac ove sezone igra standardno u ekipi PSG-a i pokazao je da je i dalje na odličnom nivou bez obzira što se nalazi na zalasku karijere.

Sergio Ramos je još uvijek sigurno jedan od najboljih defanzivaca u Evropi i jasno je da ne razmišlja o završetku svoje karijere sve dok može igrati još uvijek na najvećem mogućem nivou.

Nakon što se vratio u svoj stari ritam i pokazao kakav je igrač očekivalo se da će se Sergio Ramos ponovo naći i u reprezentaciji Španije, ali se to nije desilo.

Selektor Crvene furije Luis Enrique objavio je danas spisak za naredne mečeve reprezentacije Španije u Ligi nacija, a mnogi su iznenađeni da na spisku nema Sergija Ramosa.

Oglasi

Španskim medijima nije jasno zašto Ramos nije dobio poziv jer igra u odličnoj formi na početku sezone, te vjeruju da je zaslužio da se ponovo vrati u reprezentaciju ove zemlje nakon više od godinu dana pauze.

Pored Ramosa iznenađenje je što poziv nisu dobili Iago Aspas, Ansu Fati, Alex Morreno, Hector Bellerin i Sergio Canales, te je izbor Enriquea poprilično iznenadio špansku javnost.

Image

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ramos je u dresu reprezentacije Španije odigrao čak 180 utakmica i zabio je 23 gola, te je osvojio sve što je mogao s Crvenom furijom.

Posljednji meč u dresu ove reprezentacije odigrao je 31. marta prošle godine protiv selekcije Kosova.

Top Komentari

Klicko
Ne znam po čemu su Carvajal i Asensio zaslužili poziv u reprezentaciju.Pa ljudi su panjevi žestoki
1 4
denimen9
Presmiješno je očekivati da će ova Španija napraviti ikakav rezultat na mundijalu. Pedri i Gavi okosnica, ahahhahahaha.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi