Luis Enrique vodi Španiju na Evropskom prvenstvu?

Brigu o timu trenutno vodi Moreno

Luis Enrique vodi Španiju na Evropskom prvenstvu?

Luis Enrique bi se trebao vratiti na kormilo reprezentacije Španije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Nekadašnji trener Barcelone je napustio poziciju selektora Španije ranije ove godine zbog ličnih razloga, dok je brigu o timu preuzeo njegov pomoćnik Robert Moreno.

Nešto kasnije je otkriveno da je Enrique svoju poziciju napustio kako bi bio uz svoju teško bolesnu kćerku, koja je tragično preminula u augustu.

Poziciju selektora je preuzeo Enriqueov dugogodišnji pomoćnik, Robert Moreno, a Crvena furija pod njegovom trenerskom palicom još nije pretrpila poraz - šest pobjeda i dva remija.

Reprezentacija Španije je praktično osigurala mjesto na narednom Evropskom prvenstvu, a Robert Moreno je i više nego spreman ustupiti svoje mjesto prvog čovjeka stručnog štaba ukoliko se Enrique poželi vratiti.

Prema tvrdnjama koje donosi Cadena Cope, Enrique bi trebao preuzeti kormilo Crvene furije pred početak Evropskog prvenstva koje se održava naredne godine.

Inače, Robert Moreno je bio Enriqueov pomoćnik i u Celti, Romi i Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi