Na EURO se do sada plasiralo 16 selekcija: Možete li ih nabrojati?

Preostalo još jedno kolo kvalifikacija

Na EURO se do sada plasiralo 16 selekcija: Možete li ih nabrojati?

A. Čaušević

U večernjim satima utorka bit će poznato svih 20 učesnika Evropskog prvenstva koji su na završni turnir stigli kroz kvalifikacione grupe. 

Danas, u ponedjeljak i utorak je na programu posljednje kolo kvalifikacija, a do sada je plasman na EURO obezbijedilo 16 selekcija.

Za titulu prvaka Starog kontinenta će se sigurno boriti: Austrija, Belgija, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rusija, Španija, Švedska, Turska i Ukrajina.

Pred odlučujuće mečeve kvalifikacija pozicije u svojim grupama koje garantuju plasman drže Portugal, Danska, Švicarska i Mađarska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na Evropskom prvenstvu će nastupiti 24 selekcija, njih 20 će plasman osigurati ili je već osiguralo kroz kvalifikacije, a preostale četiri će biti poznate nakon baraža u martu.

Žrijeb grupne faze završne smotre najboljih selekcija Starog kontinenta na programu je 30. novembra u Bukureštu.

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...a glupog naslova majko mila...cuj mozete li ih nabrojati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi