"Ušao sam kako bih govorio o taktici i samo rekao da izađu na teren i da ću im javiti za izmjene"
Foto - EPA

Scolari se prisjetio strašne ekipe koju je imao

"Ušao sam kako bih govorio o taktici i samo rekao da izađu na teren i da ću im javiti za izmjene"

Midhat Šljivak

Legendarni brazilski trener Luiz Felipe Scolari iza sebe ima karijeru za pamćenje.

Danas 72-godišnji stručnjak imao je čast da radi sa nekim od najboljih fudbalera svih vremena, a Karioke je vodio do titule prvaka svijeta 2002. godine.

Scolari je u svojim rukama imao generaciju koja će se pamtiti. U Japanu i Južnoj Koreji je odveo Brazil do titule najbolje reprezentacije svijeta i uopšte nije trebao da priprema utakmice na taktičkom planu.

Njegove riječi jasno govore kakvu je Brazil reprezentaciju imao.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Jednom sam ušao u svlačionicu kako bih govorio o taktici. Tamo su bili Ronaldo, Kaka, Adriano, Roberto Carlos i Cafu. Samo sam im rekao: Izađite i igrajte kako znate, javit ću vam ako bude izmjena", otkrio je Scolari.

Svi oni izuzev Adriana su bili dio nacionalnog tima koji je osvojio titulu prvaka svijeta, a u ekipi su još igrali igrači kao što su Rivaldom Ronaldinho, Denilson i drugi.

Top Komentari

belajbeg888
Najjaca ekipa u historiji fudbala
5 1
Taceoni
To je bio strašan Brazil???
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi