Otkazane kvalifikacijske utakmice u Južnoj Americi
Foto - EPA

CONMEBOL odlučio

Otkazane kvalifikacijske utakmice u Južnoj Americi

M. Šljivak

Fudbalska federacija Južne Amerike (CONMEBOL) otakazala je martovske utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ova odluka je donijeta nakon što su mnogi evropski klubovi odbili da puste igrače da putuju na utakmice reprezentacije, na što imaju pravo, te je zbog nemogućnosti da reprezentacije igraju u najjačim sastavima odlučeno da se martovski termini otkažu.

FIFA će u koordinaciji sa CONMEBOL-om i predstavnicima fudbalskih Saveza svih zemalja pokušati pronaći novi datum za utakmice, a moguće je da bude određenih promjena u sistemu kvalifikacija.

Ovom odlukom brojne južnoameričke zvijezde imat će nekoliko dana više odmora i to je svakako velika stvar za njihove ekipe u zaista zgusnutoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I evropske selekcije mogle bi imati problema sa dolaskom igrača koji igraju u Engleskoj. Klubovi sa Ostrva su najavili kako neće pustiti svoje fudbalere jer bi po povratku morali u obavezni karantin.

Kvalifikacije u Južnoj Americi počele su u oktobru. Odigrana su četiri kola, a trenutno pozicije koje vode na Svjetsko prvenstvo drže Brazil, Argentina, Ekvador i Paragvaj. Urugvaj drži mjesto koje vodi u play off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi