Čovjek koji u Real Madridu ima "prokletu" poziciju: Bačene dvije godine života za nula nastupa

Tu je samo da popuni spisak

Čovjek koji u Real Madridu ima "prokletu" poziciju: Bačene dvije godine života za nula nastupa

E. Čaušević

Biti u Real Madridu sigurno je san svakog sportiste koji počinje svoj fudbalski put, ali i u kraljevskom klubu postoje pozicije u ekipama koje skoro da niko i ne želi imati. Najbolji primjer je mladi golman Luis Lopez koji je član Real Madrida, no nalazi se na "prokletoj" poziciji.

Real Madrid je sigurno jedan od najvećih svjetskih klubova i san za mnoge fudbalere širom svijeta, a dolaskom u tako jedan veliki klub je najbolja potvrda da ste nešto uspjeli postići i da ste na pravom putu.

Međutim, biti u tako velikom klubu za neke je i ogroman teret, a većinom to važi za mlade igrače koji poniknu u takvim klubovima i od njih se mnogo očekuje u budućnosti, ali baš i nemaju previše prostora da se dokažu.

Mnogi kažu da u Real Madridu postoji i "prokleta" pozicija, a ona se odnosi na trećeg golmana Kraljeva. Tu obično bude neko od omladinaca Reala koji su tu samo da popune spisak, a inače u toku sezone uopšte ne dobijaju priliku za igru.

U prethodne dvije sezone funkciju trećeg golmana Real Madrida obnaša Luis Lopez koji je inače ponikao u kraljevskom klubu, ali doći do prve ekipe i minutaže je skoro nemoguća misija.

Treći golman je dio prve ekipe i redovno s njom trenira što je dodatni problem. Naime, Lopez ima pravo da igra za Real Madrid Castillu, no zbog činjenice da s tom ekipom uopšte ne trenira na kraju ni tu nema skoro nikakvu minutažu.

Oglasi

Ove sezone Lopez ima tek jedan jedini nastup i to za rezervnu ekipu, dok je kod Carla Ancelottija bez minutaže i samo igrač koji je tu da popuni spisak, te u skoro dvije godine nema niti jedan jedini nastup za prvi tim.

Lopez je shvatio zašto je pozicija trećeg golmana "prokleto" mjesto u kraljevskom klubu i kako stvari stoje na ljeto će sigurno napustiti Real Madrid. No, pored svega toga on ne želi da bude pesimističan i pokušava iz svega izvući samo pozitivne stvari.

"Ne mogu reći da živim u nekoj komplikovanoj situaciju jer ne igram u prvom timu, a ni s rezervama. Jednostavno pokušavam iz svega da izvučem ono najpozitivnije što mogu. Morate prihvatiti i takvu ulogu u ekipi. Gledate pozitivne stvari i učite što više možete", rekao je Lopez i dodao.

"Očito najbolja stvar je što ste u najvećem klubu na svijetu i okruženi najboljim igračima koji postoje. To je san za sve što žele da se bave ovim poslom. Loša strana je što ste aktivni samo na treninzima. Tu ste obično dvije sezone i onda idete negdje drugo da se nametnete i dokažete".

Lopez s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone i već sada je jasno da neće dobiti priliku da produži saradnju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na 21-godišnjem golmanu će biti da pokuša pronaći novi klub gdje će konačno dobiti pravu šansu. No, činjenica da dvije godine skoro nije branio u zvaničnim utakmicama itekako sve otežava.

Real Madrid svako dvije godine mijenja trećeg golmana i on je tu većinom za popunjavanje spiska, a jasno je da će umjesto Lopeza iduće sezone na to "prokleto" mjesto doći neko drugi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi