Luis Rubiales "objasnio" ljubljenje fudbalerke u usta, pa ga De Gea i Bellerin "poklopili po ušima"!

Nije podnio ostavku

Luis Rubiales "objasnio" ljubljenje fudbalerke u usta, pa ga De Gea i Bellerin "poklopili po ušima"!

Eldar Ganibegović

Predsjednik Fudbalskog saveza Španije, Luis Rubiales, održao je press konferenciju na kojoj je pokušao objasniti ljubljenje u usta jedne španske fudbalerke nakon osvajanja titule prvaka svijeta, a oštre reakcije dobio je od Davida de Gee i Hectora Bellerina.

Ženska fudbalska reprezentacija Španije prije nekoliko dana je pobjedom protiv Engleske osvojila Svjetsko prvenstvo, no o jednom detalju nakon te utakmice se priča i danas.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Španije, Luis Rubiales, poljubio je u usta jednu reprezentativku, što je izazvalo ogorčenje kod mnogih.

Očekivalo se da će podnijeti ostavku nakon svega, ali to nije učinio. Naprotiv, danas je na press konferenciji pokušao objasniti šta se ustvari dogodilo i od sebe je napravio žrtvu, blago rečeno.

"Skoro smo pali i kad smo ustali, zagrlili smo se, a ja sam rekao: 'Zaboravi penal, bez tebe ne bismo osvojili Svjetsko prvenstvo', ona je rekla da sam sjajan, a ja sam rekao: 'Malo poljupca?'. Onda je počeo pritisak, šutnja igrača i izjava koju ne mogu razumjeti. Ovdje se dešava društveno ubistvo, mene optužuju za ubistvo. Kao Španci, moramo analizirati kuda idemo. Biti prvak svijeta je najveća stvar u fudbalu. Teško smo se borili za ovo", rekao je Luis Rubiales.

I tom izjavom je izazvao negativne reakcije, a najžustrija za sada stigla je od fudbalera Real Betisa, Hectora Bellerina.

Oglasi

"Narcis nikada ne vjeruje da je napravio grešku, sposoban je da laže, manipuliše istinom i preobrati žrtvu u počinioca", napisao je igrač na Instagram storyju.

Opis nije dostupan.

Reakcija je stigla i od još zvučnijeg imena. U pitanju je španski golman David de Gea koji je na Twitteru napisao da mu uši krvare, uz emojije cirkusa.

Vidjet ćemo kako će ovo sve završiti. Jasno je da španski fudbal potresa veliki skandal, te ostanak Luisa Rubialesa na funkciji očigledno nije dobra stvar ni za koga osim za njega. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi