Zločesti ćelavac opet u akciji? Engleskinja je bila nemoćna...

Nove optužbe za Rubialesa

Zločesti ćelavac opet u akciji? Engleskinja je bila nemoćna...

Edmir Škorić

Iako je prošlo već puno vremena od Svjetskog prvenstva za žene i skandaloznog poteza Luisa Rubialesa, bivši predsjednik Španskog fudbalskog saveza ponovo se našao u centru pažnje.

Španska fudbalerka Jenni Hermoso tužila je predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubialesa zbog poljupca tokom dodjele medalja na Svjetskom prvenstvu, zbog čega se on danas suočava sa četiri godine zatvora.

"To je bio obostrani čin totalno spontan zbog radosti nakon što smo osvojile Svjetsko prvenstvo. S predsjednikom imam odličan odnos i prema svima nama se ponaša fantastično. Ono je bila prirodna gesta i ljudi ne treba da se bave time već da se fokusiraju što smo postale prvakinje svijeta", rekla je Hermoso.

Sada na račun 46-godišnjaka dolaze nove optužbe. Navodi se da nije poljubio samo špansku reprezentativku, već i Engleskinju protiv njene volje na ceremoniji dodjele nagrada.

Četiri mjeseca nakon "nesretnog" poljubca Rubiales i 33-godišnje Španjolke, mediji otkrivaju da je maltretirao i engleske fudbalerke, a da je jednu od njih takođe poljubio, doduše ne u usta kao 33-godišnju Hermoso.

Oglasi

Nove događaje je na svjetlo dana iznijela predsjednica engleskog udruženja Debbie Hewitt (60). U sada javnom obrazloženju Fifine presude Rubialesu od strane disciplinske komisije 26. oktobra, izjava 60-godišnjakinje je izazvala pometnju.

Njena izjava počinje s riječima da se Rubiales rukovao sa svakom igračicom Engleske i dodirnuo je nekoga po ruci, a potom "dirao i milovao" lice igračice Laure Coombs (32). Konačno, prema izjavi, Rubiales je nasilno poljubio englesku igračicu Lucy Bronze (32) "u lice".

Ona tu situaciju opisuje kao "malo čudnu". U svakom slučaju, Britanka je smatrala da je ponašanje Španca neprimjereno.

Dalje u izvještaju se navodi da je tapšao španske igračice i "činilo se kako su neki igrači glavom izbjegavali Rubialesa dok im je čestitao".

Krajem oktobra je FIFA suspendovala kontroverznog Rubialesa na tri godine. Iako je tvrdio da je poljubac bio "sporazuman", kasnije je pod pritiskom podnio ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Španije. Osim toga, nakon što ga je španski sud optužio za „seksualni napad“, zabranjeno mu je približavanje igračici na manje od 200 metara.

Španska ženska reprezentacija pobijedila je s 1:0 Englesku u finalu Svjetskog prvenstva igranom u australskom Sydneyu, što je i prvi naslov prvaka za ženski fudbalski tim u historiji, ali je na kraju on zasjenjen zbog poteza Rubialesa koji je očito uživao u društvu igračica.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovako h.vojvoda lize djokovicu cunu u Haagu!
1 0
user1670945171
E cuj nju poljubio???,pa ovo ni mati ne ljubi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi