Luis Suarez zabio 500. gol u svojoj karijeri

Veliki jubilej Urugvajca

Luis Suarez zabio 500. gol u svojoj karijeri

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida večeras su pobijedili Deportivo Alaves sa 1:0.

Atletico je uspio da dođe do nova važna tri boda u borbi za titulu prvaka. Kao i obično ove sezone junak je bio Luis Suarez koji je postigao jedini pogodak.

Urugvajac igra u sjajnoj formi od dolaska iz Barcelone, te je za njega ovo bio već 19 gol u dosadašnjem dijelu sezone La Lige.

No, ovim golom Suarez je došao do još jednog sjajnoj jubileja jer je postigao 500 golova u svojoj igračkoj karijeri, a do ove cifre stigao je nakon 798 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Suarez je za Barcelonu dao 198 golova, a zatim slijede Liverpool (82), Urugvaj (63), Ajax (111), Nacional (12), Groningen (15) i Atletico Madrid (19).

Top Komentari

AsmirM
Od 500 , nekih 450 na domacem terenu , sto se tice gostiju tu je slab .
4 0
Mehinaldo
Strasan igrac sam ih nosi svaki gol njegov je skoro tri boda svaka cast barsi za transfer politiku
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi