Sjećate li se najluđeg poteza Luisa Suareza? Tražio je penal jer je golman igrao rukom
Foto - Screenshot

Na Copa America 2019. godine

Sjećate li se najluđeg poteza Luisa Suareza? Tražio je penal jer je golman igrao rukom

M. Šljivak

Luis Suarez je bez ikakve dileme jedan od najboljih napadača svijeta u proteklih desetak godina.

Iskusni Urugvajac je u dresu Barcelone osvojio sve što je mogao, a sa 33 godine igra zaista fenomenalan fudbal u Atletico Madridu.

Tokom karijere je Suarez imao brojne skandale. Grizao je protivnike na terenu, bio je optuživan za rasizam to mu je donosilo brojne suspenzije.

Međutim, njegova karijera je imala i smiješnih strana. Vjerovatno nešto najluđe što je napravio dogodilo se 2019. godine na Copa America na utakmici Urugvaja i Čilea.

Suarez je ušao u kazneni prostor, a golman Gabriel Arias se našao ispred njega, te mu je uspio odbraniti udarac.

Na to je Suarez počeo dizati ruke i signalizirao je da je penal. Međutim, shvatio je brzo da je ispred njega bio golman i da mu je udarac zaustavljen i odmah je prestao sa protestima.

U istoj utakmici je Suarez je imao još jedan zanimljiv protest. Tražio je da sudija isključi Gonzala Jaru jer je defanzivac Čilea sapleo navijača koji je uletio na teren.

Promo

Top Komentari

belafonte
Hahahaah, pa jeste li normalni, kakva crna ruka, lik se hvata za glavu jer mu nije prošo pas do Cavanija
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi