Suarez pravi transfer koji će odjeknuti Evropom

Vraća se u staro jato?

Suarez pravi transfer koji će odjeknuti Evropom

E. Ganibegović

Urugvajski napadač Luis Suarez ovog će ljeta promijeniti klub.

Istekao mu je ugovor s Atletico Madridom i sada je slobodan u potrazi nove sredine, a kako prenose inostrani mediji, mogao bi se vratiti u staro jato, ekipu Ajaxa, čiji je dres nosio od 2007. do 2011. godine kada je otišao u Liverpool.

Podsjetimo, Ajax je prodao Sebastiana Hallera Borussiji Dortmund za 35 miliona eura, a Suareza vide kao idealnu zamjenu za njega, plus bi došao besplatno.

Suarezov put do Ajaxa te 2007. godine tekao je preko Nacionala u rodnoj zemlji, te Groningena, a nakon Ajaxa igrao je za Liverpool, Barcelonu i Atletico Madrid, te bi se nakon svega mogao vratiti u Holandiju.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U prvom "mandatu" u dresu Kopljanika, Suarez je nastupio na 159 utakmica i postigao 111 golova uz 68 asistencija.

S Ajaxom je Suarez bio osvajač Kupa 2010. godine i prvenstva godinu kasnije, te najbolji strijelac Eredivizije 2010. godine s 35 golova kada je bio i izabran za igrača godine.

Top Komentari

axel42
Kod vas svaki transfer ima da uzdrma, odjekne itd. Evropom.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi