Izraelac rasistički vrijeđao rivala, ovom 'pukao film' i prebio ga na terenu: "Žao mi je, ali..."
Luiyi De Lucas nije imao strpljenja i udario je rivala

De Lucas nije mogao više slušati

Izraelac rasistički vrijeđao rivala, ovom 'pukao film' i prebio ga na terenu: "Žao mi je, ali..."

M. Šljivak

Meč kiparskog Kupa između gradskih rivala Apollona i AEL Limassola, odigran prije nekoliko dana, okončan je fizičkim obračunom.

Igrač AEL-a Luiyi De Lucas, koji je nedavno stigao u klub iz škotskog Livingstona, pesnicama je riješio prepirku s protivničkim fudbalerom Elielom Peretzom.

Peretz je, prema navodima, tokom utakmice konstantno rasistički vrijeđao De Lucasa. Ovom je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka 'pukao film' i odlučio je reagovati.

Kako se vidi na snimku, izraelski fudbaler je dobacio nešto 29-godišnjem defanzivcu iz Dominikanske Republike, ovaj mu potom prilazi i udara ga pesnicom u glavu, a zatim i nogom u tijelo.

Oglasi

Nakon svega Luiyi De Lucas se oglasio i ističe kako je tokom kompletnog meča bio vrijeđan na rasnoj osnovi od strane protivnika.

"Ovim saopštenjem se želim obratiti fudbalskim fanovima na Kipru, prijateljima AEL-a i Fudbalskom savezu Kipra."

"Iskreno se izvinjavam i žalim zbog incidenta koji se desio nakon utakmice Kupa. Moji postupci su neprihvatljivi i neprofesionalni. Želim se izviniti i kolegi kojeg sam udario, ali i ostalim koji su žrtve mog neshvatljivog ponašanja.

"Nikad ranije u karijeri nisam imao takav incident. Bio sam profesionalac u svakom timu, te se nikad nisam fizički obračunao.

"Ne želim opravdavati svoje postupke, ali um mi se pomutio jer je i protivnički fudbaler bio neprofesionalan i ponašao se neprihvatljivo od ulaska u igru. Konstantno me vrijeđao na rasnoj osnoVi. Ne želim ni izgovoriti riječi koje mi je uputio."

Oglasi

"Nikad u karijeri nisam iskusio ovakav rasizam. Zbog frustracije i poniženja nisam mogao razmišljati, pa je i moja reakcija bila nedostojna. Nema izgovora za to. Policiji sam prijavio rasističke uvrede, a s advokatom idem dalje pred Fudbalski savez Kipra, UEFA i FIFA.

"Još jednom se izvinjavam svima za moje neprihvatljivo ponašanje. Ovakvim stvarima nema mjesta u ovom sportu. Idemo dalje. Sad samo fokus na tim", poručio je ovaj fudbaler.

Luiyi De Lucas ima 29 godina i reprezentativac je Dominikanske Republike. Igrao je za španske niželigaše, finski Haku, da bi u januaru 2023. godine stigao u škotski Livingston.

Već nakon godinu dana je odlučio otići. Tvrdio je da mu nedostaje dom, da bi se na kraju skrasio na Kipru.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Ovome židu trebao je odsječ jaja,te mu ih stavit u njegov *****...
7 0
kenny
****a zidovska HH
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi