Luka Jović donio odluku o nastavku karijere - Svaki drugi potez bio bi prava katastrofa
Luka Jović je konačno prelomio (Foto: EPA)

Prelomio je

Luka Jović donio odluku o nastavku karijere - Svaki drugi potez bio bi prava katastrofa

Midhat Šljivak

Srpski napadač Luka Jović donio je odluku o nastavku karijere. 26-godišnjak je ipak odlučio ostati u redovima AC Milana.

Italijanski AC Milan vratio je malo u život srpskog napadača Luku Jovića u protekloj sezoni. Dugo je lutao, Rossoneri su mu pružili šansu, a on je postigao nekoliko veoma bitnih golova.

To je bilo dovoljno da mu rukovodstvo kluba ponudi novi ugovor. Međutim, Jović nije želio odmah odgovoriti na ponudu i zatražio je nekoliko dana da razmisli o svemu.

Razlog razmišljanja bile su atraktivne ponude koje je imao. Želio ga je ruski Zenit, te nekoliko timova iz Saudijske Arabije.

Luka kao da je želio sa 26 godina napustiti Seriji A i otići u neku egzotičniju ligu. Međutim, ljudi koji vode brigu o njegovoj karijeri savjetovali su mu da je suviše rano za tako nešto i da bi trebao prihvatiti ponudu Milana za nastavkom saradnje.

Na kraju ih je Jović poslušao. Odlučio je prihvatiti ugovor koji mu je ponudio italijanski velikan, što je potvrdio ugledni novinar Matteo Moretto.

Oglasi

"Luka Jović će ostati u Milanu i naredne sezone. Dogovor je postignut, ugovor će biti produžen, a on će biti partner u napadu napadaču koji dođe", navodi Moretto.

Napadač iz Bijeljine je prošle sezone odigrao 30 utakmica za Rossonere. Postigao je devet golova i upisao je jednu asistenciju.

Podsjetimo, on je u septembru prošle godine stigao na San Siro kao slobodan igrač iz Fiorentine. Ranije je nastupao za Real Madrid koji ga je Eintrachtu iz Frankfurta 2019. godine platio čak 60 miliona eura, no nije se proslavio.

Karijera je Joviću od odlaska u Real bila u konstantnom padu. Gotovo nikako nije dobijao šansu u kraljevskom klubu, nije bila uspješna ni posudba u Eintrachtu u kojem je nekoliko godina ranije doslovno eksplodirao.

Oglasi

Nakon vijesti da ostaje u Milanu Luka Jović se sada se može mirno posvetiti nastupima za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

Treba istaći da će Rossoneri u novu sezonu ući s novim trenerom. To je portugalski stručnjak Paulo Fonseca koji je zamijenio Stefana Piolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

51-godišnji stručnjak dobro je upoznat s kvalitetama napadača iz Srbije. Želio ga je dovesti u Romu koju je trenirao u periodu od 2019. do 2021. godine, ali posao o posudbi s Realom nije sklopljen.

Sada će imati priliku da sarađuje s njim i vidjet ćemo hoće li Jović potpuno proraditi u narednoj sezoni u dresu jednog od najvećih timova svijeta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi