Ancelotti nikada nikoga u trenerskoj karijeri nije ponizio kao večeras Luku Jovića

Poveo ga na Mallorcu, ali...

Ancelotti nikada nikoga u trenerskoj karijeri nije ponizio kao večeras Luku Jovića

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Luka Jović večeras kao da ne postoji, tako se prema njemu ponašao trener Real Madrida, slavni Italijan Carlo Ancelotti.

Da stvari mogu biti još gore nego što jesu i da poniženje možete biti i veće, dokazano je večeras na gostovanju Reala kod Mallorce, u slučaju nekadašnje zvijezde bundesligaškog nogometa i perspektivnog napadača od kojeg su Realu očekivali previše, a dobili premalo. Uostalom, i sam igrač je dobio premalo...

Ancelotti je pozvao Jovića na ovo gostovanje na Mallorci, imao je ukupno 25 igrača u rosteru, ali je morao dvojicu poslati na tribine. Bio je to treći golman Antoni Fuidias, te - Jović. Uz 11 prvotimaca, 12 ih je na klupi, a Jović i "nebitni" golman na tribine. Ponižavajuće, zar ne? 

To znači da 24-godišnji napadač šestu utakmicu zaredom neće dobiti ni minute. Ancelotti je u novembru prošle godine sipao superaltive na račun Jovića, govorio da mu se sviđa takav tip napadača, no sada ga ne drži ni na klupi.

Napadač ima ugovor do ljeta 2025. godine, no i slijepac sada vidi da Jović na ljeto odlazi. On je kao veliko pojačanje za 63 miliona eura 2019. godine stigao iz Eintracht Frankfurta, a u 49 nastupa za Real postigao je samo tri gola, te je uglavnom grijao ili klupu ili stolicu na tribinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jović je bio prethodno na posudbi u bivšem klubu Eintrachtu i u 18 mečeva dao je četiri gola, a onda se vratio u Real i ponovo ostao u sjeni ostalih napadačkih opcija kraljevskog tima.

Jovićeva najbolja utakmica u dosadašnjoj sezoni bila je protiv Real Sociedada početkom decembra, kada je nakon 17 minuta zamijenio povrijeđenog Benzemu i postigao gol te imao asistenciju u pobjedi 2:0.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Jovic je zaluto u Real
8 1
Dragan_B
i mene je tako jednom Anćeloti ponizio, zamislite samo tu traumu da sam gledao Real Madrid sa tribina stadiona.. straašnoo .. svi su me zezali nakon toga ..
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi