Benzema uvijek igra s bandažom, konačno je pokazao kako mu izgleda mali prst desne ruke

Sjajni Francuz je sujevjeran

Benzema uvijek igra s bandažom, konačno je pokazao kako mu izgleda mali prst desne ruke

Admin Čaušević

Karim Benzema je fudbaler o kojem se najviše priča posljednjih dana. 

Sjajni Franuz je sa hat-trickom u drugom poluvremenu srušio PSG te odveo Real Madrid u četvrtfinale Lige prvaka iako mnogi nisu vjerovali Kraljevima.

Benzema je vrlo vjerovatno najpotcjenjeniji napdač u historiji fudbala pošto je dugo godina bio u sjeni velike zvijezde Reala, Cristiana Ronalda.

Kada je Ronaldo otišao iz Reala konačno je i Benzema prodisao. U posljednje tri sezone zabio je 117 golova, jedan više od Ronalda za Juventus i Manchester United.

Ovaj 34-godišnjak je zaista fenomenalan te osim što zabija radi veliki posao za ekipu i bez dileme je među najboljim igračima svijeta.

Mnogi su primjetili da Benzema uvijek igra s bandažom na desnoj ruci. Iako je musliman te se redovno zahvaljuje Bogu na uspjehu čini se da je i sujevjeran.

Oglasi

Iskusni Francuz duže od tri godine igra sa zavojem, a prije nekoliko dana je javnosti pokazao kako izgledaju prsti njegove desne ruke.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cakfuo1LwK1/[/instagram]

Kada se povrijedio u januaru 2019. godine protiv Betisa počeo je igrati s bandažom. Dojam je da je u međuvremenu počeo da pruža bolje partije nego kada nije nosio zavoja pa je bandaža postala i neki znak sujevjerja kod francuskog golgetera.

Nakon prve informacije o povredi pretpostavljalo se da će Benzema morati na dvomjesečnu pauzu radi operacije slomljenog prsta, ali je on odlučio da sačeka kraj sezone.

Tadašnji trener Solari je potvrdio Benzemino igranje s povredom što je bio veliki rizik pošto se slomljeni dio ruke mora vrlo dobro zaštiti.

Na ljeto 2019. godine Francuz je odlučio da obavi operaciju kako bi prst vratio u normalno stanje jer kost nije zarasla na najbolji način. Međutim, operacija nije obavljena kako je planirano.

Ukoliko sve protekne dobro na operacionom stolu minimalna pauza je dva mjeseca. Ali kako je nova sezona brzo počela kalendar utakmica jednostavno nije dozvolio operativni zahvat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako se Benzema priključio saigračima i počeo da igra utakmice sa bandažom oko desne šake. Od tada jednostavno nije imao vremena da ode pod nož i riješi problem.

Bandaža je na neki način postala Benzemin zaštitni znak jer igra bolje nego ikad i nezaustavljiv je za sve protivničke odbrane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ovo mu je ovakav prst od ucjenjivanja reprezentativnog kolege ili od one maloljetne djevojke koju je iskoristio seksualno?
3 10
user1630607937
Ja mislim Klicko da mu je ovaj prst ovakav zato sto je ga guro zidovskoj Barsi.Ti si opterecen lik ja neznam kakv ti problem imas
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi