Novi "šamar" za Luku Jovića u Real Madridu

Povrijedio se u najgorem trenutku

Novi "šamar" za Luku Jovića u Real Madridu

E. Čaušević

Luka Jović je prošle sedmice izazvao veliko nezadovoljstvo kod navijača Real Madrida kada se pojavio na početku priprema.

Naime, Jović je na pripreme kraljevskog kluba došao s nekoliko kilograma viška, te je poprilično "zapustio stomačić" što se nije svidjelo navijačima Real Madrida.

Jović je ionako na meti velikih kritika otkako je prije dvije godine stigao iz Frankfurta, te još uvijek nije uspio da opravda očekivanja. Očekivalo se da će ovog ljeta dati sve od sebe da bude što spremniji, ali mu to ne ide od ruke.

Nakon što je stigao s očitim viškom kilograma desila se i ona najgora stvar za njega, a to je povreda zbog koje će propustiti veći dio priprema za novu sezonu Reala.

Madridski AS je objavio da je Jović zadobio povredu mišića i da će mu to itekako otežati situaciju u ekipi, te šansu da se što bolje dokaže novom treneru Carlu Ancelottiju.

Jovićeva povreda na svu sreću nije ozbiljnije prirode, ali svaki propušteni trening će ga sigurno koštati.

Oglasi

AS dodaje da se očekuje da će Real ovog ljeta ponovo pokušati poslati na posudbu Jovića ili ga prodati ukoliko bude zainteresovanih klubova da otkupe njegov ugovor.

Od dolaska u Real Madrid srbijanski napadač odigrao je svega 32 utakmice, te je zabio samo dva gola što je sigurno veoma loša statistika za igrača koji je stigao kao konkurencija Karimu Benzemi u napadu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je prije dvije godine za Lovića izdvojio čak 63 miliona eura, ali njegova cijena je itekako pala i sada se špekuliše da bi ga Kraljevi ovog ljeta mogli pustiti i za samo 20 miliona eura.

Sigurno je da je Joviću sada jedini cilj da se što prije oporavi od povrede i vrati treninzima, te pokuša do kraja priprema nametnuti Ancelottiju. No, da li će to uspjeti saznat ćemo sigurno jako brzo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amex
Ma ovog lika Real se trebao rijesit davno...
4 2
Mele
Jedan ozbiljan portal pise da je Salah mozda glavna meta za sada..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi