Novinar koji je snimio audio zapise tražio bogatstvo za šutnju
FOTO - EPA

10 miliona eura

Novinar koji je snimio audio zapise tražio bogatstvo za šutnju

A. Beganović

Glavna tema u sportskoj Španiji već danima su audio zapisi na kojima prvi čovjek Reala, Florentino Perez, na ružan način komentarise Ikera Casillasa, Raula, Cristiana Ronalda, Josea Mourinha i druge igrače i trenere kluba.

Audio zapisi koje je prije desetak godina snimao španski novinar Jose Antonio Abellana i koji su nedavno "procurili" u javnost izazvali su veliki broj kritika na račun predsjednika Reala Florentina Pereza.

No, objavom audio zapisa ova priča nije završena, odnosno danas su se pojavile i neke nove informacije koje govore da je pomenuti novinar ucjenjivao Real, odnosno da je tražio velika novčana sredstva kako bi uništio zapise.

Navodno je Abellana 2011. godine u jednom madridskom restoranu održao sastanak sa tadašnjim potpredsjednikom Reala, Eduaradom Fernandezom de Blasom na kojem ga je upoznao da posjeduje audio zapise.

Tražio je, bar tako tvrdi novinar Carlos Bustillo, za uništavanje audio zapisa čak 10 miliona eura. Međutim, njegova ponuda je odbijena, a deset godina kasnije zapisi su procurili u javnost.

Casillas na posebnom udaru Pereza

Oglasi

"Casillas nije dovoljno dobar da bi bio golmana Reala. Tako je, šta da kažem? Nikad nije bio dovoljno dobar. Bio je naša najveća pogreška. Ali ima onih koji ga vole i dive mu se. Oni ga brane i u dobru i u zlu. Pa, on je jedan od najvećih varalica kluba. Drugi je Raul, rekao je davne 2006. Perez, no to nije sve.

Naime, danas su u Španiji "isplivale" nove audio snimke u kojima Perez ponovo vrijeđa slavnog španskog golmana i legendu Reala.

"Jadnom Casillasu nedostaju dva prsta. Znam ga jako dobro. Kratak je. Kad ima problema s djevojkom, preskače treninge. On je poput psića. U njemu je nešto djetinjasto", 2008. je govorio Perez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi čovjek Reala nije se na tome zaustavio, odnosno istakao je i da je odvratno što svi vole Casillasa.

"Svi vole Casillasa, to je odvratno. Užasno. Ali, naravno, sve je to fudbal. Pogledajte, nizak je i ne vidi dobro. Rekao sam njegovom agentu: 'Čovječe, odvedi ga oftalmologu. Mislim da je kratkovidan'. Kunem se da sam to rekao. Takav je prijedlog za njegovo dobro", istakao je Perez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Pametni ljudi, qurac ćeš dobiti 10 miliona, bolje je te pare iskoristiti da podmažeš uefu i na kraju im se to i isplatilo.
1 8
dinass
A nikom nije sumljivo da bas iskoristi iste rijeci za sve ove ljude?Ocigledna izmisljotina sa pokusajem ucjene.Ako hoces da uvrijedis puno ljudi neces za svakog reci da je glup i prevara,ima valjda jos epiteta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi