Odluka Luke Jovića će razbijesniti sve u Madridu

Ne želi da ide

Odluka Luke Jovića će razbijesniti sve u Madridu

Edmir Škorić

Srbijanski reprezentativac Luka Jović nije skoro nikako igrao prošle sezone u Real Madridu, ali svejedno ne želi da ode.

Već dugo vremena se polemiše o tome hoće li Jović napustiti Real i gdje bi mogao da nastavi karijeru, ali napadač rođen u Bijeljini još uvijek je u Madridu, a s obzirom da ima važeći ugovor još tri sezone, očito mu se ne žuri da nađe novi tim.

Spominjao se kao moguće pojačanje Milana, a onda je došla informacija da bi mogao u Getafeu igrati naredne sezone, ali to bi jasno bio korak unazad u karijeri.

Stoga je i sam Jović odbio mogućnost da karijeru nastavu u manjem klubu iz Madrida, te je navodno čelnicima kraljevskog kluba poručio da mu ne pada napamet da traži drugi klub.

Naravno, problem je i visina primanja koje Jović ima u Realu, oko pet miliona eura, što mnogi drugi uslovno rečeno manji timovi ne mogu da plate, a on nipošto ne želi da pristane na smanjenje primanja.

Na Jovića se rijetko računa u Realu, tek poneka minuta tokom cijele sezone i od dolaska iz Eintracht Frankfurta nije uspio da se nametne i njegova karijera krenula je silaznom putanjom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real bi rado da se riješi Jovića, ali on ima ugovor, želi da ga se ispoštuje i u ovom momentu nema plan da nešto mijenja, makar i bio svjestan da će jedva osjetiti teren i u novoj sezoni.

Minule je s Realom osvojio La Ligu i Ligu prvaka, no ukupno je sakupio 18 nastupa, uglavnom tako što je ulazio u samim finišima utakmica. Uspio se jednom upisati u strijelce i dodati tri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Bolji od benzeme 7 puta
0 6
Zulfikar
Samo tako Luka stopama Bale-a.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti