Bosanac sa srbijanskim pasošem: "Stojim pored Lewandowskog, mislim je li ovo stvarnost ili san"

Otvorio dušu

Bosanac sa srbijanskim pasošem: "Stojim pored Lewandowskog, mislim je li ovo stvarnost ili san"

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je specifična zemlja. Iako rođeni u BiH dosta je sportista koji radije biraju da igraju za neku drugu reprezentaciju, prije svih Srbije ili Hrvatske. 

Među brojnim sportistima koji su odabrali Srbiju nalazi se i Luka Jović, dečko iz Bijeljine koji je fudbalsku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi.

Jović je u međuvremnu izrastao u svjetski poznato ime. Jedno vrijeme je bio član i Real Madrida, a od ove sezone nastupa za Fiorentinu.

Svoj vrhunac doživio je igrajući za Eintracht iz Frankfurta što mu je prije tri godine donijelo transfer u Real Madrid za nevjerovatna 63 miliona eura.

U razgovoru za UEFA-u prisjetio se svog debija u Ligi prvaka. Tada je nastupao za Benficu koja je igrala protiv Bayerna.

"Imao sam 18 godina i tek sam stigao iz Srbije. Ušao sam sa klupe u 85. minuti i nisam ništa razumio. Bio je tu prekid. Ja sam stao i gledam u Lewandowskog, Vidala..."

"Stajao sam tu, gledao ih i pitao se da li je ovo ovo istina ili sanjam. Pamtit ću to do kraja života", ispričao je Jović.

Njegova boravak u Realu se ispostavio kao totalni promašaj, a spas će pokušati pronaći u Fiorentini gdje je u dosadašnjem dijelu sezone postigao jedan gol.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Spreman sam da se vratim na najveći nivo. Važno je igrati u Evropi. Svi bismo voljeli tim iz Lige prvaka, ali nam Konferencijska liga daje novu priliku i mislim da smo među favoritima za konačnu pobjedu. Imamo kvalitet za finale."

Iako Jović smatra da Viole mogu do finala, početak grupne faze i nije bio obećavajući pošto je meč prvog kola protiv latvijske ekipe RFS okončan sa 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti