Trener je u igru ubacio Juričića i to je najbolje što je mogao učiniti: Luka osigurao evropsku jesen

Dva gola bh. napadača

Trener je u igru ubacio Juričića i to je najbolje što je mogao učiniti: Luka osigurao evropsku jesen

E. Ganibegović

Iako se nakon tri poluvremena igre u dvomeču Dudelangea i Pyunika činilo da će u treće pretkolo Lige prvaka Luksemburžani, to se na kraju nije desilo.

Najzaslužniji za to je bh. napadač Luka Juričić, koji je postigao dva gola za armenskog prvaka u revanšu i bio najzaslužniji za 1:4 trijumf. No, krenimo redom. 

Dudelange je slavio s 0:1 u prvoj utakmici, a i u drugoj ih je krenulo sjajno, s obzirom na to da su poveli s 1:0 pogotkom Hassana u 21. minuti.

Tri minute kasnije izjednačenje gostima iz Armenije donosi brazilski defanzivac Juninho, a na otvaranju drugog dijela trener Pyunika pravi najbolju stvar koju je mogao učiniti večeras.

U igru je umjesto Uroša Nenadovića, inače asistenta kod prvog gola, ubacio bh. napadača Luku Juričića i to mu se isplatilo već nakon osam minuta igre u nastavku za preokret.

Oglasi

Otubanjo pogađa za 1:3 u 76. minuti, a pobjedu i prolazak dalje svojim drugim golom potvrđuje Juričić u 85. minuti.

U trećem pretkolu Pyunik će igrati dvomeč s Crvenom zvezdom, a treba napomenuti da je prolaskom u ovaj krug takmičenja osigurao evropsku jesen. 

Ukoliko ispadnu od Zvezde idu u play-off za Evropsku ligu, a ako ispadnu i tu imaju osiguranu grupnu fazu Konferencijske lige. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš drugog pretkola Lige prvaka:

Dudelange - Pyunik 1:4 (Hassan 21'; Juninho 24', Juričić 54', 85', Otubanjo 76')

Promo

Top Komentari

ananas
Bravo Viali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi