Luka Marin novi fudbaler Širokog Brijega
FOTO: NK Široki Brijeg/facebook

Dolazi iz Zrinjskog

Luka Marin novi fudbaler Širokog Brijega · Zvanično

Haris Zilić

Aktivna zima je i na Pecari, a NK Široki Brijeg danas je predstavio još jedno pojačanje. Dres Širokog u proljetnom dijelu sezone nosit će Luka Marin.

Naš portal je ranije najavio mogućnost da Marin ode u Široki Brijeg što je danas dobilo i potvrdu.

"Konkurenciju na lijevoj bočnoj strani u momčadi Dine Skendera pojačao je Luka Marin, 25-godišnji Osječanin koji je došao iz HŠK Zrinjski Mostar na posudbu do kraja sezone.

Novi igrač NK Široki Brijeg karijeru je počeo u NK Osijek. Po odlasku iz rodnog grada i matičnog kluba napravio je inozemni iskorak i branio boje NK Olimpija Ljubljana u Sloveniji i Diósgyőri VTK (DVTK) u Mađarskoj.

"Znam dosta novih suigrača od ranije. Mislim kako ću se brzo uklopiti i prilagoditi novoj sredini. Vjerujem kako mogu dati svoj doprinos boljim rezultatima na proljeće. Široki Brijeg je rezultatima na početku sezone pokazao svoju kvalitetu. Ova momčad može svima biti konkurentna", kazao je Marin nakon potpisivanja ugovora.

Oglasi

Najveći trag u dosadašnjoj karijeri napravio je u dresu NK Istra 1961. Nakon dvije vrlo zapažene sezone među Puležanima, na početku tekuće sezone Luka Marin je stigao u redove aktualnog prvaka BiH kao pojačanje Mostaraca za europski iskorak.

U prvom dijelu sezone u dresu momčadi s lentom upisao je 10 nastupa u svim natjecanjima", stoji u saopštenju tima sa Pecare.

🆕️✍️🏻 | Luka Marin je novi Plavo-bijeli Konkurenciju na lijevoj bočnoj strani u momčadi Dine Skendera pojačao je Luka...

Posted by NK Široki Brijeg on Monday, January 15, 2024

NK Široki Brijeg ove zime je već doveo na posudbu jednog igrača iz aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. Radi se o Petru Mišiću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
6 nastupa
3 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
7 nastupa
5 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Na startu proljetnog dijela rpvenstva Široki Brijeg 17. februara očekuje teško gostovanje kod ekipe Sarajeva na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi