Dudić još jedno pojačanje pronašao u Premijer ligi BiH
Dudić se želi dodatno pojačati na zimskoj pauzi

Jučer se oprostio od svog sada već bivšeg kluba

Dudić još jedno pojačanje pronašao u Premijer ligi BiH

S. Mlaćo

Prije par dana Mehmed Ćosić napustio je Premijer ligu naše zemlje i skrasio se u FK Radnički Kragujevac, članu Super lige Srbije, a sada još jedno ime stiže u ovaj klub.

Ćosić se pojavio na prozivci Željezničara, a onda raskinuo saradnju te se skrasio kod Fedđe Dudića, kojeg dobro poznaje iz FK Velež. Nakon toga je i zvanično predstavljen, te se odmah priključio ekipi.

Novo ime u redovima kluba iz Kragujevca biće također iz Premijer lige. Radi se Tomislavu Dadiću koji stiže iz NK Široki Brijeg.

Dadić je nastupao u Premijer ligi u dresu Širokobriježana, a ove polusezone upisao je 13 nastupa u prvenstvu.

Tomislav Dadić
Tomislav Dadić NK Široki Brijeg NK Široki Brijeg Pozicija: DF

Statistika

13 nastupa
8 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

"Veliko hvala sada već bivšem klubu, suigračima, trenerima i svim ljudima u klubu, a posebno navijačima. Iako nije bilo sve kako smo svi očekivali, barem rezultatski, klub će mi ostati u odličnom sjećanju. Hvala vam od srca i želim vam svu sreću u nastavku prvenstva", rekao je Dadić po odlasku s Pecare.

Oglasi

Rođen je u Splitu, a nosio je i dres HŠK Posušje, dok je u Hrvatskoj nastupao za Dugopolje, NK Hrvace, te NK Osijek II.

Dudiću je bio potreban lijevi bek i brzo je reagovao, a izbor je na kraju pao na Dadića koji već danas stiže u novu sredinu.

Prelazni rok za Radnički nije završen, a da li će još neko ime iz naše zemlje put Srbije, ostaje da se vidi.

Kako je već poznato, pored Dudića u stručnom štabu Radničkog je i bivši šef struke FK Sloboda Tuzla Adnan Jahić.

Ovaj dvojac napravio je do sada sjajan posao, Radnički je bio na posljednjem mjestu, bukvalno "zakucan" za dno, ali uspjeli su za kratak period Dudić i Jahić napraviti velike stvari.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Trenutno je Radnički na desetom mjestu sa 23 osvojena boda. U ovom klubu žele izbjeći borbu za opstanak i to je glavni cilj u ovoj sezoni, posebno nakon lošeg otvaranja nove sezone.

U Kupu Srbije su dogurali do četvrtfinala i vjeruju da i tu mogu obradovati svoje navijače.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi