Prosinečki brani Hadžibegića: Nije vijest da je neko dao tri gola, nego da se Faruk posvađao...
Bivši selektor Zmajeva stao je u odbranu sadašnjeg.

Veliki Žuti

Prosinečki brani Hadžibegića: Nije vijest da je neko dao tri gola, nego da se Faruk posvađao...

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine s polovičnim je uspjehom i s jednim manjim incidentom započela kvalifikacije za EURO, a u jednom intervjuu se Zmajeva dotakao i bivši selektor, Robert Prosinečki. 

Zmajevi su u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na Bilinom polju s 3:0 savladali Island, ali onda za tri dana u Bratislavi drugo lice reprezentacije i poraz od 2:0 uz jedno od najgorih poluvremena u historiji reprezentacije s 0 šuteva.

Nakon utakmice u Slovačkoj zabilježen je i jedan incident. Selektor Faruk Hadžibegić stao je u odbranu svojih igrača protiv jednog navijača koji je neumjesno dobacivao s tribina, što je odjeknulo u regionu.

Toga se u intervjuu za večernji.hr dotakao i Robert Prosinečki, bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"U biti mediji vole pisati o glupostima, ili o spektaklu. Vama nije vijest da je neko dao tri pogotka, već ko je izašao negdje. Na portalima se puno piše o takvim stvarima. Na svim je portalima glavna vijest kako se Faruk Hadžibegić svađa s publikom", istakao je Veliki Žuti. 

"Ne znam šta govori. Ne piše se o tome kako je BiH igrala. Ne pričamo o konkretnim stvarima. Puno je portala i voli se pisati o tome. Važnija je vijest od, recimo, pobjede 2:0", dodao je Robi.

Oglasi

Tako je Prosinečki stao u odbranu čovjeka koji sada radi na mjestu gdje je on nekada radio. Podsjetimo, Prosinečki je Zmajeve vodio 2018.i 2019. godine.

Izuzetno uspješan start je Prosinečki imao na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ponovio je rekord Safeta Sušića od devet utakmica u nizu bez poraza, te je osvojio grupu B divizije Lige nacija pored Sjeverne Irske i Austrije.

Na taj je način osigurao baraž za EURO 2020. godine, ali i plasman naše selekcije u A diviziju Lige nacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Uslijedile su kvalifikacije za EURO, krenulo je sjajno pobjedom protiv Armenije na Grbavici, a onda smo prosuli 2:0 protiv Grčke na Bilinom polju i tu je sve krenulo nizbrdo.

Kvalifikacije smo, u grupi pored Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna završili na četvrtom mjesto, a na mjesto Prosinečkog privremeno je došao Dušan Bajević koji nas nije uspio odvesti na EURO preko baraža koji je Robi izborio. 

Top Komentari

struja
Rukfas ko da vodi Vrbanjusu
0 1
Drakula
Debil debila nasao komentarisat
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi