Dok Džeko uživa u Dubrovniku ino mediji mu proriču budućnost: "Od novog kluba je tražio 10 miliona"

Natavljaju se špekulacije

Dok Džeko uživa u Dubrovniku ino mediji mu proriču budućnost: "Od novog kluba je tražio 10 miliona"

A. Čaušević

Edin Džeko je jedan od najpopularnijih i najboljih igrača Serije A. Zbog svoje reputacije i igračkog kvaliteta jako je zanimljiv ino medijima koji iz dana u dan donose nove informacije o popularnom Dijamantu. 

Posljednje dvije ili tri godine praktično nema prijelaznog roka da se ne spomene Džekin odlazak iz Rome, nekako je najbliži odlasku bio prije dvije godine, ali tada je odlučio da ostane i produži saradnju s Romom do 2022., u međuvremenu se u rimskom klubu desilo dosta promjena pa je odlazak ponovo aktuelan.

I sada je dojam da se inostrani mediji takmiče ko će pogoditi Džekinu budućnost. Svakako u tome najviše prednjače italijanski što je i logično, međutim posljednjih dana o popularnom Dijamantu se stalno piše u Turskoj.

Za vikend je poput groma iz vedra neba odjeknula vijest da kapiten bh. reprezentacije iz Rome odlazi u Fenerbache nakon što se dogovorio s predsjednikom Alijem Kocem. Ubrzo nakon toga s Apenina je stigao demant s porukom da od transfera na Bosfor nema ništa.

Ipak, turski mediji ne odustaju. Fanatik je danas objavio vijest da je Džeko za potpis Fenerbahceom tražio 10 miliona eura, tačnije dvogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura po sezoni.

Uslov je to koji je za sada previše za popularne Kanarince koji bi računajući platu, komisije i porez na Džeku morali potrošiti iznos između 17 i 18 miliona eura pa se transfer za sada čini neizvodivim, međutim Ali Koc nema namjeru odustati. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane kada Italijani tvrde da kada bi Džeko odlazio iz Rome otišao bi samo u Juvenutus ili Milan i to pod jednim uslovom, a to je da ga Roma pusti besplatno. 

Inače, Džeko ovih dana odmara u Dubrovniku i puni baterije za start priprema za novu sezonu. Prozivka u Romi je zakazana za sredinu jula. 

Top Komentari

emanuelmacron
on ce neslavno zavrsit,kao i svaki igrac ovog gurbetskog kluba.
1 5
user1603303812
Opet seres Čauševicu
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi