Ancelotti ljutitog Modrića nakon novog poniženja zaustavio pred avionom i jasno priznao sve!
FOTO: EPA

Tvrde španski mediji

Ancelotti ljutitog Modrića nakon novog poniženja zaustavio pred avionom i jasno priznao sve!

Esmer Oštraković

Fudbaleri Real Madrida sinoć su ostvarili pobjedu protiv Leipziga u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Utakmica je odigrana u Njemačkoj, a Real Madrid slavio je sa 1:0.

Strijelac jedinog gola na utakmici koja je odigrana sinoć bio je Brahim Diaz, a gol je postigao u 48. minuti susreta.

Ovu utakmicu sa klupe je odgledao reprezentativac Hrvatske Luka Modrić, a to nije nešto na što smo navikli. Svi su očekivali da će dobiti priliku da igra sinoć, ali to se nije dogodilo.

Mediji iz Španije, posebno oni koji prate dosta više Real Madrid mnogo su pisali o Modrićevom sjedenju na klupi sinoć.

Jedan od medija koji je otišao korak dalje je Defensa Central koja je objavila zašto Ancelotti nije ubacio Luku Modrića u igru na utakmici protiv Leipziga.

Ove sezone Modrić je pao u drugi plan kod Ancelottija, a razlog su mladi igrači koji imaju dosta više prilike za igru od Hrvata.

Oglasi

Novinari Defensa Centrala tvrde da je prije leta za Madrid Ancelotti izdvojio Modrića i da je htio da nasamo popriča sa njim.

"Nije mi se dopalo to što te nisam ubacio, ali znaš da te poštujem. Jedva sam čekao da te uvedem u igru u drugom poluvremenu, mislio sam da ćemo više napadati iz kontri" navodno je Modriću rekao trener Real Madrida.

U veznom redu su protiv Leipziga igrali Toni Kroos, Camavinga i Valverde, a oktriven je i navodni razlog zbog kojeg Modrić nije dobio priliku da uđe u igru.

Naime, Ancelotti navodno zbog visokog intezniteta igre nije htio u igru ubaciti niti Luku Modrića, a ni Ardu Gulera.

Oglasi

"Fizički niti jedan od njih dvojice nije na najvišoj raziniji iako su obojica tehnički jako dobri. Modrić naravno zbog godina, a Guler jer mora poraditi na donjem dijelu tijela", navode novinari Defensa Centrala.

Modrić samo čeka kraj sezone da ode iz Madrida

Na početku sezone Modrić je potpisao novi, jednogodišnji ugovor sa Real Madridom, a očito je da je napravio grešku tim potezom.

Odbio je Modrić fenomenalne pondue iz Saudijske Arabije jer je imao garancije od Ancelottija da će više igrati, ali kako stvari stoje to nije istina.

"Modrić samo čeka kraj sezone da ode. Voli klubi navijače, ali želi da bude na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Smatra da niko iz Reala nije ispunio ono što su mu obećali kada su potpisali ugovor. Trebao je imati istu ulogu kao prošle sezone, ali igra dosta manje", tvrde novinari Defensa Centrala.

Ove sezone Modrić je odigrao 27 utakmica, a na terenu je proveo ukupno 1374 minute. Postigao je jedan gol i upisao je šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Već sam se zabrinuo,evo pola dana nisi pokušao oblatiti Modrića,jeli sve ok? Mazlume!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi