Hladan tuš za Modrića i Gulera: Ancelotti ih je toplo dočekao, a onda je napravio nezapamćeno

Igrači koji su u centru pažnje

Hladan tuš za Modrića i Gulera: Ancelotti ih je toplo dočekao, a onda je napravio nezapamćeno

Admin Čaušević

Luka Modrić i Arda Guler su igrači o kojim se najviše priča već sedmicama kada je u pitanju Real Madrid jer ih je na neki način Carlo Ancelotti ostavio po strane te su Turčin i Hrvat pali na hijerarhijskoj listi kada je u pitanju vezni red Kraljeva.

Za startnu postavu na revanš susretu osmine finala Lige prvaka Ancelotti se odlučio igrati sa čak petoricom veznjaka, a među njima nema Gulera i Modrića što i dovoljno govori o njihovom statusu u ekipi.

Turčin i Hrvat nisu u kombinacijama za stratnu postavu kada su u pitanju najvažnije utakmice što se vidjelo i za utakmicu protiv njemačkog predstavnika u elitnom takmičenju.

Inače, prije utakmice se pojavio snimak na kojem je Ancelotti pozvao sve igrače Reala na posljednji sastanak pred okraš sa Leipzigom.

Na snimku se može vidjeti kako Ancelotti stoji ispred sale, a svi igrači dolaze te se uz veliko poštovanje odnose prema svom šefu.

Oglasi

Arda Guler i Modrić su došli među zadnjim te se slućeti prema pozdravima ne može zaključiti da Italijan ima bilo šta protiv dvojice veznjaka.

Kako mladi Guler tako i iskusni Modrić su se pozdravili sa svojim trenerom te ništa ne upućuje da između njih vladaju hladni odnosi.

Možda je jedan od razloga zašto je sve izgledalo "čisto" je taj što su znali da se sve snima pa igrači i trofejni stručnjak nisu željeli završiti u centru pažnje.

Inače, veznjaci koji će igrati u startnoj postavi protiv RB Leipziga su Kroos, Tchoumenim Camavina, Bellingham i Valverde, dok je Vinicius Junior jedini istureni.

Oglasi

Zaista se ne pamti kada je Ancelotti posljednji put igrao sa petoricom veznjaka, a da jedan od njih nije Modrić, pogotovo kada su u pitanju mečevi Lige prvaka. 

Iskusni Italijan je prije utakmice bio u dilemi da li startati Modrića ili Kroosa, a na kraju se odlučio za njemačkog veznjaka te je Hrvat ponovo završio u drugom planu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednji put kapiten Vatrenih je starter bio 18. februara protiv Raya Vallecana, međutim kada su u pitanju oni najvažniji mečevi ponovo je ostao na klupi kao i u većini prilika ove sezone.

Što se tiče Gulera za njega ostanak među rezervama ne predstavlja iznenađenje te sve češće priča o odlasku 18-godišnjaka na posudbu tokom ljetnog prijelaznog roka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi