Nakon sudije Manzana suspendovan i Jude Bellingham!
Žalba Reala na crveni karton nije urodila plodom (Foto: Cordon Press /AFP)

Koštao ga prigovor

Nakon sudije Manzana suspendovan i Jude Bellingham!

Midhat Šljivak

Strasti oko kontroverzne utakmice Valencije i Real Madrida odigrane prethodnog vikenda se ne smiruju. Ceh je već platio sudija Jesus Gil Manzano koji će na duže hlađenje zbog lošeg suđenja, a danas je kaznu za crveni karton saznao i vezista Real Madrida Jude Bellingham.

Engleski fudbaler Jude Bellingham propustit će naredne dvije utakmice Real Madrida zbog crvenog kartona kojeg je dobio nakon završetka meča La Lige između Valencije i Real Madrida na Mestalli.

Duel je okončan na kontroverzan način. Real je bio u akciji, sudija Jesus Gil Manzano svirao je kraj dok je Brahim Diaz centrirao, pa pogodak kojeg je nekoliko sekundi kasnije postigao Bellingham nije priznat i ostalo je 2:2.

Igrači Reala odmah su okupirali sudiju Manzana. Najžešći u protestima bio je Jude Bellingham i sudija mu je zbog riječi koje mu je uputio pokazao direktan crveni karton.

Žalio se Real na ovaj karton. Međutim, Fudbalski savez Španije nije uvažio žalbu i Englez je suspendovanna dva meča, te će propustiti duele Celte i Osasune.

Oglasi

Bellingham je dobio i novčanu kaznu od 700 eura, Real je kažnjen sa 600 eura, a iz kraljevskog kluba već su najavili da će se ponovo žaliti na odluku o suspenziji.

S druge strane 40-godišnji sudija Manzano je suspendovan na neodređeno. Vrlo je vjerovatno da ga do kraja sezone nećemo gledati na terenima u La Ligi.

Zašto je suspendovan Bellingham?

Jude Bellingham je suspenziju dobio zbog 'nepristojnog ponašanja' i 'riječi prezira' prema sudiji Manzanu.

Englez je očigledno bio najglasniji jer je u protestima učestvovao veliki broj fudbalera kraljevskog kluba i na kraju je ceh platio on i vjerovatno će naredna dva meča gledati s tribina.

Oglasi

Trener madridskog velikana Carlo Ancelotti nije mogao vjerovati da mu je sudija isključio ponajboljeg fudbalera. Otkrio je šta je Englez rekao Manzanu u gužvi.

"Šta da kažem? Nema tu previše priče. Nešto se čudno desilo. Imali smo posjed lopte i smatram da je trebao svirati kraj tek da je Valencia dobila posjed. Crveni karton Bellinghamu nam je više zasmetao. Nije ga opsovao, samo je rekao da to nije je*eni gol."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje nam da vidimo hoće li žalba Reala uroditi plodom. Teško da će biti usvojena s obzirom na to da je i pala odluka o poništenju kartona.

Bellingham je ove sezone fenomenalan u dresu kraljevskog kluba. U 22 utakmice La Lige postigao je 16 golova i upisao je tri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Zašto ovog suca nisu kaznili kada je oštetio Barcelonu protiv Reala ove sezone za penal na Arauju? Jos je svirao kraj poluvremena samo da se VAR ne gleda. Unistio je i Gironu neki dan pred utakmicu sa Realom kada im je iskartonirao igrace da ne mogu igrati protiv Reala + treneru crveni. Najodvratnija liga ikada. Sve se radi vec 50 godina da Real bude prvak
1 0
ubnt
Vjerujem kada bi se malo pročeprkali finansijski izvještaji Manzana da bi se našlo nekoliko uplata od negreire. Ovaj šljam je jedan od mnogih pipaka kriminalne hobotnice iz Kitalonije. Ništa to nije čudno. Još Belingemu crveni? Mater yebo svoju .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi