Špansko tužilaštvo traži pet godina zatvora za Carla Ancelottija!
Pokrenut postupak protiv trenera Real Madrida (Foto: EPA)

Trener Real Madrida u problemu

Špansko tužilaštvo traži pet godina zatvora za Carla Ancelottija!

Midhat Šljivak

Špansko tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv trenera Real Madrida Carla Ancelottija zbog malverzacija s porezom i traži kaznu od pet godina zatvora.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti nova je meta španskih vlasti. On je još jedan u nizu poznatih koji se našao u problemima zbog malverzacija s porezom.

Kako navodi Relevo, tužilaštvo traži petogodišnju zatvorsku kaznu za italijanskog stručnjaka jer je oštetio Španiju za više od milion eura na ime poreza.

Ancelotti je, navodno, zaboravio uplatiti 386.361 euro poreza u 2014. i 675.718 eura u 2015. godini. Tužilaštvo je devet godina kasnije pokrenulo proces i traži se kazna petogodišnjeg zatvora za legendarnog trenera.

On je samo jedan u nizu sportista i sportskih radnika koji se suočio sa sličnim problemima. Ranije su pred sudom bili Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Xabi Alonso, Luka Modrić...

Oglasi

Ancelotti će sada morati vrijeme potrošiti na stvari koje ga ne bi trebale zanimati. Slijedi sudski proces protiv njega, ali sudeći prema prethodnim situacijama, stvar će lako biti završena i legendarni trener će vjerovatno izbjeći odlazak iza rešetaka.

Podsjetimo, Lionel Messi je 2016. godine osuđen na 21 mjesec zatvora zbog pronevjere 4.1 miliona eura u periodu od 2007. do 2009. godine.

Ipak, kazna nikada nije izvršena s obzirom na to da je za kazne ispod dvije godine zakonski predviđeno puštanje na slobodu, odnosno osuđenik se nalazi pod uslovnom kaznom.

Također, Cristiano Ronaldo je 2019. godine priznao poreznu prevaru i Španiji je isplatio 10.2 miliona eura kazne zbog navodne utaje 5.7 miliona eura u periodu od 2011. do 2014. godine.

Oglasi

On je odlučio priznati utaju poreza i isplatiti iznos kako se ne bi zamarao suđenjem u glavnom gradu Španije.

Luka Modrić dobio Španiju na sudu

Luka Modrić nedavno je dobio Španiju na sudu. Tužio je državu zbog nezakonite naplate poreza i dobio je.

On je 2012. godine stigao u Real Madrid u ljetnom prijelaznom roku. Platio je porez kao da je kompletnu godinu igrao u klubu i to u odvojenim iznosima od 1.2 i 1.5 miliona eura.

Uz to je optužen i za utaju poreza zbog čega je kažnjen s 900.000 eura. Slučaj je hrvatski fudbaler odveo na sud i to mu se isplatilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Utvrđeno je kako je Španija oštetila Modrića i da uopšte nije trebao plaćati puni porez za tu godinu, te će mu država morati isplatiti odštetu od 3.6 miliona eura.

Dosta je onih koji su se i nagodili s državom, te su isplatili dugove i vidjet ćemo šta će se desiti s Ancelottijem u ovom slučaju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
evo prilike da se i modrić malo raduje.
0 1
PitBull1921
U ovom Realu samo neki kriminalci, bgm, samo se terete za nešto....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi