Drvlje i kamenje po Daliću, ali i po dvije velike zvijezde: "Treba im se zahvaliti"
Klupa hrvatske reprezentacije i izrazi lica koji sve govore. (FOTO: Marko Lukunic/PIXSEL)

Španija je nadigrala Vatrene

Drvlje i kamenje po Daliću, ali i po dvije velike zvijezde: "Treba im se zahvaliti"

Edmir Škorić

Nezadovoljstvo među navijačima Hrvatske je ogromno, a kako i ne bi bilo nakon što je njihova reprezentacija doživjela težak poraz u prvom kolu Eura od Španije, koja je na kraju zasluženo slavila s 3:0.

Hrvatska je na Euro došla sa veliim očekivanjima. Prvi je cilj proći grupu smrti u kojoj se nalaze Španija, Italija i Albanija, ali prvi meč donio je prvo veliko razočarenje. Španci su vodili 3:0 na poluvremenu, zadržali tu prednost i ostvarili tri boda.

Morata, Ruiz i Carvajal su pogađali za Furiju. Najbolju šansu za Hrvatsku imao je Petković u 80. minuti koji je promašio penal. Unai Simon je odbranio njegov udarac, on u nastavku akcije postigao gol, ali je poništen jer je Perišić ranije utrčao u kazneni prostor.

Nakon završene utakmice, uslijedile su žestoke kritike navijača, koji su na društvenim mrežama iskazali svoja mišljenja. Dosta je kritika na račun Zlatka Dalića, a nisu štedjeli niti najveće zvijezde, Luku Modrića i Marcela Brozovića. Mnogi su zaključili da je vezni red prestar i da je trebalo dati priliku mladim snagama. Ispod se nalaze komentari navijača koje smo izdvojili:

"I sad će Dalić opet reć da su naši bili odlični u igri, imali milijardu šansi i da je vrlo ponosan na sve prikazano. Samo tako i dalje i ne gine nam debakl protiv Albanije i Italije također".

Oglasi

"16:11 u udarcima za naše, posjed 57 posto. Promašen penal i hrpa zicera. Španija je imala puno sreće je sve praktički zabila. Jako su loši Španci i vjerovatno ispadaju u osmini finala".

"Bili su očajni. Nadajmo se da je to ona jedna utakmica koja se mora odigrati loše, da će nešto naučiti i ubaciti u petu brzinu. Još stignu sve popraviti. S ovakvim pristupom igri nikog neće pobijediti. Treba se Luki zahvaliti za sve i mlade snage neka igraju. A ni Brozović nije 20 posto što je bio".

"Ovo je sramota. Nije problem izgubit 3-0, ali ovakav pristup u drugom dijelu je kriminalan. Govor tijela im kaže: daj da šta prije ovo završi, piva nam se grije. Petkovića više nema smisla komentirat".

"To se dogodi kad ti u prvih jedanaest igra čovik od skoro 39 godina, Brozović munja iz Saudijske Arabije i izbornik koji nema veze".

"Ako se plasiramo dalje bit će to sreća, koju smo imali u Rusiji i Katru. Ovo ne liči na ništa".

Oglasi

"U ovakvim tekmama shvatiš koliko je vrijedio Mandžo…"

"Ispričat se i ostavite m*da na terenu iduće dvi i idemo dalje. Zaslužena pobjeda Španjolske. I to je to. Odigrali smo jedno od najgorih pouvremena u zadnjih desetak godina, u drugom poluvremenu smo bili ipak bolji. Imali par odličnih šansi, penal.... imali smo i dosta nesreće...Čemu sad raspravljati o tome što bi bilo da je bilo".

"Mislim da je trebalo izvršiti smjenu generacije sad, ali skroz,svaka čast Luki, Brozu,ali ne može reprezentacija biti rob nabijanja rekorda i prethodnih zasluga".

"Igra nikakva,ali me ni ESP nije nešto oduševila, mladost, brzina, širok roster, ali masu slabosti koje bezidejna ekipa nije mogla kazniti".

Oglasi

A šta je Dalić izjavio nakon utakmice?

"Djelovali smo nemoćno. Čestitam Španjolskoj, visoka pobjeda Španjolske, naš težak i zaslužen poraz. Bili smo bez energije. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se posložili i preuzeli posjed, pa smo dobili gol, bilo je to zaista loše. Najgore je bilo što smo u nadoknadi prvog poluvremena primili gol nakon kornera, time je utakmica bila gotova.

To je dokaz dekoncentriranosti i manjka energije. Baš razgovaramo o tome jesmo li gdje pogriješili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i prostora i to nas je kaznilo. Nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Zaslužen poraz. Premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno.

Htjeli smo vidjeti Perišića u teškoj utakmici i odmoriti Modrića i Kovačića. Čeka nas nova, puno važnija utakmica, kada smo ovu izgubili. Prelako smo primili golove, pali su iz laganih situacija i naših loših reakcija. S druge strane, nismo mogli zabiti. Nismo se nikako mogli vratiti.

Protiv Albanije idemo na tri boda. Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se fokusirati na to i ići po pobjedu", rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić.

Top Komentari

Ma hvala Spanija
3 0
user1676370670
Takvi smo mi...Odma pljuj..Pa ne mozes 100g igrati na nivou.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi