Modrić nikada nije dobio veću kritiku: "On Realu nije potreban, neće imati veću ulogu"

Guti nije birao riječi

Modrić nikada nije dobio veću kritiku: "On Realu nije potreban, neće imati veću ulogu"

Samir Mlaćo
Mnogo je komentara na račun Luke Modrića. Modrić je briljirao na Svjetskom prvenstvu, ali u Real stigao veoma umoran i to se vidjelo na terenu.

Protiv Barcelone je bio neprepoznatljiv, a sada će dobiti i i par dana odmora kako bi 'napunio baterije'. Dok se sjajni Hrvat oporavlja, uveliko se priča o tome da li će ostati član Kraljeva u narednoj sezoni.

Jose Maria Guti dao je komentar koji će izazvati dosta pažnje. Naime, Guti ističe da Modrić više nije potreban Realu.

“Sumnjam da će Modrić ostati. Neće imati veću ulogu naredne sezone. Realu nije potreban. Modrić će u jednom trenutku morati da ide“, rekao je Gutti koji je u dresu Reala upisao više od 500 nastupa.

Karijeru je završio 2011. godine u turskom Bešiktašu.

Niko kao legendarni Guti nije ovako "spustio" Barceloni - SportSport.ba

Oglasi

Nakon poraza od Barcelone počelo se špekulisati da stvari u svlačionici Reala ne funkcionišu najbolje, te da se pokazalo da su u ovoj ekipi potrebne promjene jer su neki igrači očito van forme.

Ugledna Marca objavila je da se Carlo Ancelotti našao u problemu zbog Svjetskog prvenstva jer su prije tog turnira njegovi igrači bili u dosta dobroj formi, ali nakon povratka s Mundijala kao da to nije ista ekipa.

Jasan je pad u igri Real Madrida, a koliko su van forme pojedini igrači najbolje se vidjelo na utakmici protiv Barcelone.

Marca je objavila da je čak 13 igrača "iznevjerilo" Ancelottija u prethodnim utakmicama i da oni jednostavno nisu bili na svom nivou, te da su samo pojedini fudbaleri zadržali svoju formu koju su imali i u prvom dijelu sezone.

Na listi fudbalera koji su daleko od svoje prave forme nalazi se i Luka Modrić koji nije baš često bio na meti takvih kritika. Marca za Modrića ističe da na terenu djeluje izmoreno i kao da nema snage da igra na najvišem nivou, te su čak predložili Ancelottiju da Hrvata preseli na klupu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, Modrić nije jedini koji se našao na meti kritika. Pored njega na ovoj listi nalaze se Carvajal, Mendy, Rudiger, Valverde, Camavinga, Hazard, Odriozola, Vallejo, Mariano, Alaba, Tchouameni i Lucas Vazquez.

Također, Marca ističe da su jedini igrači koji su bili na svom nivou prethodnih utakmica Benzema, Rodrygo, Militao, Kroos i Courtois.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Koliko je lGUTI BITAN u Realu, NIJE SKAUT ni u REALOVIM PJETLICIMA..GRANDE LUKA..
0 1
struja
Guti suti,miran
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi