Ancelotti izgubio živce pa četiri nogometaša zauvijek otpisao iz Real Madrida

Ne želi više da ih trenira

Ancelotti izgubio živce pa četiri nogometaša zauvijek otpisao iz Real Madrida

E. Oštraković

Ekipa Real Madrida poražena je u finalu superkupa Španije od Barcelone, a poraz je bio jako ubjedljiv, te je utakmica na kraju završena sa 1:3, a cijenu svega platiti će četiri nogometaša.

Nakon utakmice mnogo se govori o narušenoj atmosferi unutar svlačionice Real Madrida, a nedugo nakon toga pojavile su se nove informacije.

Naime, Carlo Ancelotti odlučio otjerati četiri igrača iz kluba, te oni broje svoje posljednje dane, ali i sate u ovom klubu.

Radi se o desnom beku Avaru Odriozoli, stoperu Jesusu Valleju, napadaču Marianu Diazu, te među njima najpoznatijem Edenu Hazard.

Njih četvorica će do kraja januara morati pronaći novi klub jer im je Ancelotti direktno saopštio da za njih više nema mjesta u ekipi.

Italijan ove igrače pretjerano i ne koristi na ozbiljnim utakmicama, te je odavno bilo jasno kakva ih sudbina očekuje.

Oglasi

Odriozola je ov sezone odigrao samo 51 minutu nakon što se vratio sa posudbe iz Fiorentine. Razlog je taj što nema mjesta pored Carvajala i Vasqueza.

Vallejo je igrao svega pet minuta više, te je odavno jasno da je bilo samo pitanje trenutka kada će napustiti klub.

Mariano Diaz je ove sezone odigrao samo 25 minuta, što je najmanje od svih igrača u Real Madridu, ali problem je što niko neće da ga kupi.

Postoji i opcija da mu se raskine ugovor jer Ancelotti više ne želi da ga gleda na treninzima obzirom da ne uspijeva da se nametne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard je odigrao najviše minuta od ova četiri igrača. Upisao je 621 minutu provedenu na terenu, ali najveći problem mu je fizička sprema.

On je daleko od svoje forme i Ancelotti više jednostavno nema strpljenja sa njim i odlučio je da mu "uruči" papire i pusti ga da ide iz kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
igman iz konjica bi ove ublehe bijedio
3 5
PapaK
Zasto je ljut na ovu cetvoricu? Pa nisu mu oni krivi sto ih je Barcelona rastavila na komade. Nisu uopste igrali.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi