Legendarni fudbaler zove Modrića u "svoj" klub: "Možda želi još jednu sezonu u Premiershipu..."

Da li će mu se želja ispuniti?

Legendarni fudbaler zove Modrića u "svoj" klub: "Možda želi još jednu sezonu u Premiershipu..."

E. Oštraković

Kraj sezone donijet će nam i odluku Luke Modrića gdje će nastaviti svoju fudbalsku karijeru. Opcija je nekoliko, ali niko sa sigurnošću ne može reći šta će Hrvat odabrati.

Ponovo se pojavila informacija da je Real Madrid spremio ponudu i da ga želi zadržati još godinu dana, te da nakon toga ostane u stručnom štabu i da postane jedan od trenera.

Klubovi iz Saudijske Arabije su itekako zainteresirani i oni će dati sve od sebe da i Luka Modrić postane jedan od igrača koji će igrati u njihovom domaćem prvenstvu.

A sada je Modrić dobio zanimljiv "poziv" od legendarnog fudbalera Chelseaja Joea Colea koji je komentarisao sezonu svog nekadašnjeg kluba.

Ovaj nekada sjajni fudbaler tvrdi da je mladim igračim Chelseaja neophodan vođa koji bi na terenu sve preuzeo na sebe, a upravo Modrića vidi u toj ulozi.

Oglasi

"Volio bih vidjeti neke starije igrače u Chelseaju. One koji smire igru, diktiraju tempo. Luka Modrić je na kraju sezone bez ugovora.

Možda želi da odigra još jednu sezonu u Premiershipu. Koliko je samo puta pomogao Camavingi, Tchouameniju, Valverdeu", rekao je Cole.

Real će mu ponuditi novi ugovor?

Real Madrid u narednim danima službeno namjerava ponuditi jednogodišnji nastavak saradnje Luki Modriću, te još dvojici iskusnih fudbalera kraljevskog kluba.

"Luka Modrić, Nacho i Lucas Vazquez dobit će ponude za jednogodišnji nastavak saradnje", navodi Marca, a ove navode potvrdio je novinar Jose Felix Diaz.

"Sva trojica će ubrzo dobiti ponude za produžetak saradnje na jednu godinu. S Nachom se već razgovaralo, s njim neće biti problema ako odluči ostati. Modrić i Lucas još nisu kontaktirani", navodi Diaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kakvu god odluku donio Luka Modrić će ostati ikona kluba u čijem je dresu odigrao 520 utakmica i s kojim je osvojio apsolutno sve, a najvrjednija nagrada je svakako ona za najboljeg fudbalera svijeta 2018. godine.

Modrić je u dresu kraljevskog kluba već 12 godina, a u 520 utakmica ima učinak od 39 postignutih golova i 83 asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
6-7 mjeseci govorite o sigurnom odlasku Modrića, a sad ćete do kraja sezone pisati o ostanku...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti