Snimak koji Hrvatska do sada nije vidjela, Luki Modriću je pukao film: "Sramota, sve je očito!"
Foto: Cropix

Ugledao je svjetlost dana nakon godinu dana

Snimak koji Hrvatska do sada nije vidjela, Luki Modriću je pukao film: "Sramota, sve je očito!"

Admin Čaušević

Ako je u nečemu stalo Luki Modriću onda je to reprezentacija Hrvatske. Upravo zbog snimka koji je tek sada ugledao svjetlost dana legendarni Vatreni će svim svojim sunarodnjacima dodatno porasti u očima.

Pred Modrićem je vrlo izvjesno posljednje veliko takmičenje u karijeri. Predvodit će Hrvatsku na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a šta će biti dalje biti vjerovatno ni on ne zna.

Posljednjih godina Vatreni su postali jedan od najboljih reprezentacija svijeta što potvrđuju srebro i bronza sa dva posljednja Mundijala održana u Kataru i Rusiji.

U Kataru su Hrvati zaustavljeni u polufinalu i to od Argentine uz poprilično kontroverzno suđenje italijanskog arbitra Daniela Orsata.

[twitter]https://twitter.com/TheCr7Realm/status/1742500744220065902[/twitter]

Skoro 13. mjeseci nakon te utakmice u javnosti se pojavio snimak iz tunela kada je Modrić pokazao zašto je lider Hrvatski i zašto ne može da trpi nepravdu.

Oglasi

Kapiten Vatrenih je čekao sudije te se propisno izgalamio na njih: "Sramota, tako je očito, tako je očito da ćete ovo uraditi..."

Bile su riječi koje je Modrić izgovorio italijanskim sudijama, ali na njegovu žalost to i nije bilo od prevelike koristi pošto su Gaučosi slavili sa 3:0.

Osvajač Zlatne lopte se nije uspio suzdržati, iskoristio je status kapitena te je dobacio Orsatu, a zanimljivo da nije prošao sa žutim kartonom.

U drugim i sličnim situacijama skoro svaki fudbaler bi prošao sa javnom opomenom, ali to nije bio slučaj sa Modrićem što dovoljno govori o njegovoj reputaciji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon te utakmice mnogi su bili složni da je Orsato favorizvao Lea Messija i društvo, kao što je uglavnom bio slučaj i tokom cijelog turnira u Kataru kojeg je na kraju južnoamerička selekcija i osvojila.

Hrvati su na kraju igrali meč za treće mjesto gdje su bez većih problema pobijedili Maroko sa 2:1 te donijeli treću medalju sa Mundijala.

Oglasi