Zbunjeni Modrić nigdje nije dočekan kao u S. Arabiji, ostao je bez riječi: Cvijeće, zlato, muzika...

Jesu li ga kupili?

Zbunjeni Modrić nigdje nije dočekan kao u S. Arabiji, ostao je bez riječi: Cvijeće, zlato, muzika...

Admin Čaušević

Saudijska Arabija od svega želi da napravi spektakl, posebno kada su u pitanju neki od najpoznatijih sportista današnjice. U toj grupi je svakako i Luka Modrić koji je u ponedjeljak navečer iz prve ruke osjetio kako to izgleda gostoprimstvo na saudijski način.

Modrić je već mjesecima na meti Saudijaca, pa i nije čudo zašto će se potruditi da hrvatski veznjak isključivo po dobrom zapamti predstojeći boravak u toj zemlji.

Osvajač Zlatne lopte je u Rijad doputovao sa ostatkom ekipe Reala koja će u srijedu igrati polufinale španskog Superkupa protiv Atletico Madrida.

U holu aerodroma Hrvatu je pripremljen zaista specijalan doček, a po njegovom govoru tijela bi se moglo reći da je i on sam bio iznenađen zbog svega.

Kad se pojavio na vratima Modrić je odmah dobio cvijeće u ruke, glavom je klimnuo u znak zahvale te je nastavio put ka izlazu.

Oglasi

Dok je prolazio navijači su ga dozivali, s njegove desne strane bili poredani domaćini koji su u rukama držali pozlaćene pehare, dok je jedan od njih svirao i tamburu.

Modrić nije stigao izustiti ni riječ, navijačima je mahnuo cvijećem i odmah se zaputio ka klupskom autobusu bez zaustavljanja za autograme ili zajedničko fotografisanje.

Dosta je Saudijaca koji se nadaju da će od ove godine gledati Modrića u prvenstvu te zemlje. Takav scenarij svakako nije daleko od istine.

Vrbovanje iskusnog 38-godišnjaka sa unosnim ponudama traje već duži period, a klubovi poput Al Ahlija i Al Ittihada bi ga doveli još istog trena da mogu.

Još ljetos se pisalo o nevjerovatnim ciframa. Nuđeno mu je čak 80 miliona eura po sezoni, ali se odlučio ostati među Kraljevima.

Kao što je poznato Modriću ugovor s Realom ističe na kraju sezone. Hrvatu će svakako biti prioritet odigrati ostatak sezone u dresu Los Blancosa, a nakon toga se fokusirati na Evropsko prvenstvo sa Vatrenim.

Top Komentari

Uzalud lobiranje.Modrić će naredne sezone 100% igrati zajedno s Messijem za Bekhamov Inter Miami.
0 0
HamzaVojvoda
Sace ujka pevat za dom spremni u islamskoj nosnji hahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi