Navijači Reala ne mogu prestati gledati video treninga Hrvatske, detalj oko Luke Modrića ih proganja

Itekako je željan igre

Navijači Reala ne mogu prestati gledati video treninga Hrvatske, detalj oko Luke Modrića ih proganja

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske okupila se jučer u Zagrebu pred odlučujuće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije. Vatreni su sinoć odradili prvi trening, a u centru pažnje našao se Luka Modrić.

Izabranike Zlatka Dalića očekuju veliki izazovi u narednim danima jer Hrvatska više nema pravo na kiks u preostala dva meča kvalifikacija, a čak i u slučaju da slavi u obje utakmice nije im garantovan plasman na Evropsko prvenstvo.

Pored pobjeda u okršajima protiv Latvije i Armenije reprezentaciji Hrvatske potreban je i kiks Velsa koji preostale dvije utakmice igra protiv Armenije i Turske, te se ove dvije selekcije bore za drugu poziciju jer se Turska već plasirala na ovo veliko takmičenje.

U slučaju da Hrvati ne uspiju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije ekipa Zlatka Dalića će imati šansu još u martu iduće godine jer će nastupiti u baražu ako mečevi protiv Latvije i Armenije ne donesu željeli rezultat.

Vatreni su se okupili jučer u Zagrebu u nešto oslabljenijem sastavu, te je Dalić morao da šalje naknadne pozive zbog problema s povredama.

Oglasi

Na okupljanju se među prvima pojavio Luka Modrić koji sigurno gori od želje za igrom s obzirom da mu se status u Real Madridu baš nije promijenio u posljednjim sedmicama.

Upravo je Modrić bio u centru pažnje na sinoćnjem treningu reprezentacije Hrvatske, a jedan detalj je zanimljiv i navijačima Real Madrida.

Već je dobro poznato da Modrić novim statusom u Real Madridu uopšte nije zadovoljan jer mu se minutaža itekako smanjila, a i kada počne meč bude među prvim igračima koje Carlo Ancelotti izvede s terena.

Modriću kao da je trebalo ovo reprezentativno okupljanje, a kapiten Vatrenih nije skidao osmijeh s lica tokom sinoćnjeg treninga što su primijetili i navijači Real Madrida.

Pristalice Reala su apsolutno uz Modrića jer smatraju da je on zaslužio mnogo veće poštovanje i bolji status kod Ancelottija nakon sve što je dao tom klubu, te bez obzira što ima već 38 godina i dalje igra na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Modrić će sigurno igrati u Rigi i Jerevanu jer je on glavna uzdanica Hrvatske u ovim odlučujućim mečevima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi