Marokanci bijesni zbog jedne fotografije Luke Modrića, smatraju da učinjena nepravda

Vjeruju da on nije bio igrač utakmice

Marokanci bijesni zbog jedne fotografije Luke Modrića, smatraju da učinjena nepravda

Endin Čaušević

Reprezentacija Maroka uspjela je danas da osvoji jedan bod u okršaju protiv selekcije Hrvatske koji je završen bez golova iako su Vatreni imali ulogu favorita, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do pobjede. Marokanci su ostavili zadnji atom snage na terenu, a navijači ove selekcije su ljuti na FIFA-u zbog izbora igrača utakmice.

Hrvatska je danas odigrala "mršavih" 0:0 protiv Maroka iako je imala ulogu favorita u ovoj utakmici, ali su na kraju Marokanci sjajnom igrom u defanzivi uspjeli da sačuvaju svoju prednost.

Vatreni su u pojedinim momentima izgledali potpuno bezidejno, a ponajviše zbog činjenice da se Maroko očito dosta dobro pripremio za igru viceprvaka svijeta.

Navijači Maroka su pružali odličnu podršku svojim igračima tokom cijele utakmice, a oduševljeni su bili jer su svi fudbaleri ostavili srce na terenu što navijači na kraju sigurno najviše cijene.

Međutim, raspoloženje im je na kraju pokvarila jedna fotografija Luke Modrića koja se pojavila na zvaničnoj Twitter stranici FIFA-e, a Marokanci smatraju da je učinjena nepravda jednom od njihovih igrača.

Naime, FIFA je nakon ove utakmice saopštila da je iskusni Luka Modrić izabran za igrača ove utakmice, te je 37-godišnji kapiten Hrvatske još jednom pokazao da je neprikosnoven u veznom redu.

Oglasi

No, navijači Maroka smatraju da je to nepravedna odluka i da je nagradu za najboljeg igrača utakmice zaslužio veznjak njihove reprezentacije Sofyan Amrabat koji je odigrao fantastičnu utakmicu.

Abramat je bio dugo osporavan u reprezentaciji Maroka i čekalo se da konačno zaigra onako kako to radi u dresu Fiorentine i danas je konačno zablistao, te je bio sjajan u veznom redu.

Oglasi

Zbog toga Marokanci smatraju da je on zaslužio mnogo više nagradu za igrača utakmice nego Modrić, a jedan i od njih na Twitteru je čak jasno napisao da je Amrabat pokraden u tom izboru. Neke od reakcija fanova na Twitteru možete pogledati ispod.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti