Amrabat kasnio na početak drugog poluvremena, a sada se zna gdje je tako dugo "zaglavio"

Oduševio igrom protiv Hrvatske

Amrabat kasnio na početak drugog poluvremena, a sada se zna gdje je tako dugo "zaglavio"

Endin Čaušević

Maroko je uspio danas da iznenadi reprezentaciju Hrvatske i uspije osvojiti jedan bod na startu Svjetskog prvenstva, a posebno je svojom igrom oduševio veznjak Sofyan Amrabat koji se našao u centru pažnje jer je kasnio na početak drugog poluvremena i sada je jasno zašto.

Marokanci su odigrali dosta dobru utakmicu u defanzivi protiv selekcije Hrvatske i uspjeli su da sačuvaju svoju mrežu i dođu do jednog boda iako su svi vjerovali da će Vatreni da slave danas.

No, Maroko se očito dobro spremio i analizirali su igru Hrvatske i na kraju su se odbranili lakše nego što se vjerovalo.

Hrvatska je imala tek jednu pravu priliku, a iako su dominirali u posjedu lopte čini se da je aktuelnim viceprvacima nedostajalo hrabrosti da još više krenu ofanzivnije po gol i pobjedu u ovom susretu.

Igrači Maroka su se borili danas do zadnjeg atoma snage, a posebno je svojom igrom oduševio Amrabat koji je briljirao u veznom redu i uspio je da zaustavi najveće hrvatske zvijezde što je itekako olakšalo posao defanzivcima ove reprezentacije.

Navijači Maroka smatraju da je Amrabat danas bio najbolji igrač na terenu i sretni su jer je ovaj veznjak konačno odigrao jednu utakmicu na vrhunskom nivou u dresu svoje reprezentacije.

Oglasi

Međutim, Amrabat se u centru pažnje našao i na početku drugog poluvremena kada je kasnio iz svlačionice.

Sudija je bio spreman da označi početak drugog dijela utakmice, ali je shvatio da Maroku fali jedan igrač na terenu. To je bio Amrabat koji je kasnio na početak drugog poluvremena, ali je imao opravdan razlog.

Naime, marokanski mediji objavili su da je Amrabat kasnio jer je "zaglavio" u toaletu i da je to bio glavni razlog zbog čega nije izašao na teren kad i ostali njegovi saigrači.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na teren se vraćao u punom trku dok je pokušavao da popravi svoju opremu, a već tada su mnogi pretpostavili da on kasni jer je morao hitno da ide u toalet.

No, na njegovu sreću glavni sudija ove utakmice Rapallini je imao strpljenja da ga sačeka i nije ga kaznio žutim kartonom kako to pravila nalažu ukoliko jedan igrač previše ostane u svlačionici tokom poluvremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi