Savršen dan za Vatrene: Hrvatski fudbal danas je dobio spektakularne vijesti!
Foto - Paul Chesterton (AFP / Reuters)

Dvojica među 30 najboljih, a tu je i Livaković

Savršen dan za Vatrene: Hrvatski fudbal danas je dobio spektakularne vijesti!

M. Šljivak

France Football objavio je danas imena nominovanih za najbolje na svijetu u prethodnoj sezoni, a naši susjedi Hrvati imaju itekako razloga za slavlje jer su trojica reprezentativaca ove zemlje u borbi za dva prestrižna trofeja. To su Dominik Livaković, Joško Gvardiol i Luka Modrić.

France Football objavio je danas imena kandidata za Zlatnu loptu, te imena fudbalera i fudbalerki koji se bore za ostale nagrade koju dodjeljuje ovaj ugledni list.

Među 30 kandidata za Zlatnu loptu nalaze se čak dvojica hrvatskih reprezentativaca. To su legendarni Luka Modrić i Joško Gvardiol, a savršeni dan za Vatrene upotpunuo je i Dominik Livaković, koji je na listi kanidata za najboljeg golmana svijeta.

Među 30 nominovanih za Zlatnu loptu su ovi fudbaleri: Joško Gvardiol, Andre Onana, Karim Benzema, Jamal Musiala, Mohamed Salah, Bukayo Saka, Kevin De Bruyne, Jude Bllingham, Rendal Kolo Muani, Bernardo Silva, Khvicha Kvaratskhelia, Nicolo Barella, Emiliano Martinez, Ruben Dias, Erling Haaland, Martin Odegaard, Ilkay Gundogan, Yassine Bounou, Julian Alvarez, Vinicius Junior, Lionel Messi, Rodri, Lautaro Martinez, Antoine Griezmann, Robert Lewandowski, Kylian Mbappe, Kim Min-Jae, Victor Osimhen, Luka Modrić i Harry Kane.

Kandidati za najboljeg golmana su: Dominik Livaković, Mike Maignan, Yassine Bounou, Andre Onana, Ederson, Brice Samba, Emiliano Martinez, Thibaut Courtois, Aaron Ramsdale i Marc-Andre ter Stegen.

Oglasi

Glavni kandidat za osvajanje trofeja najboljeg fudbalera svijeta je Argentinac Lionel Messi koji je s Argentinom uzeo titulu prvaka svijeta.

Messi je i rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih lopti, a prošle godine najboljim je proglašen francuski napadač Karim Benzema.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Proglašenje najboljih na svijetu bit će održano 30. oktobra na svečanosti u Parizu.

Podsjetimo, od prošle sezone nagrada France Footballa se dodjeljuje najboljim u jednoj sezoni, a ne u kalendarskoj godini, kao što je to slučaj bio godinama ranije.

Top Komentari

antiTrojkas
Josbi trebalo da prosjecnog i prepreplacenog Gvardiolu izaberu zato sto je iz MC,jer oni imaju lovu pa im je bitno imati"najboljeg",kao i Realu.Livakovic?Daleko je on od najboljeg golmana.Dobar jeste ali najbolji nikako.Nema na Balkanu materijala za"najbolje" trenutno...
1 5
ninna
Hrvati su ozbiljna reprezentacija tamo njihov kapiten ne ide po kafanama i pjeva pijan na mikrofon ko Silajdžić tamo Brozović i Kovačić ne dudlaju gumena crijeva pred meč u 4 ujutro i kada se dogodi neki problem ti igrači se izbace iz reprezentacije
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi