Dominik Livaković nominovan za najboljeg golmana, a Joško Gvardiol za najboljeg fudbalera svijeta
Foto - Rodolfo Buhrer (AFP / Reuters)

Velike vijesti za hrvatski fudbal

Dominik Livaković nominovan za najboljeg golmana, a Joško Gvardiol za najboljeg fudbalera svijeta

M. Šljivak

Hrvatski čuvar mreže Dominik Livaković nominovan je od strane France Footballa za najboljeg golmana svijeta. On se našao u odabranom društvu koje će se boriti za Yashin trofej, a hrvatski defanzivac Joško Gvardiol jedan je od kanidata za najboljeg fudbalera svijeta.

Dominik Livaković dobio je danas veliku čast. Hrvatski golman našao se u izboru za najboljeg golmana svijeta od strane France Footballa.

Livaković je jedan od desetorice nominovanih za trofej Yashin kojim ugledni francuski list proglašava najboljeg čuvara mreže u protekloj godini.

Na listi nominovanih golmana se nalaze: Dominik Livaković, Mike Maignan, Yassine Bounou, Andre Onana, Ederson, Brice Samba, Emiliano Martinez, Thibaut Courtois, Aaron Ramsdale i Marc-Andre ter Stegen.

Oglasi

Dobitnik nagrade bit će poznat na svečanosti 30. oktobra u Parizu, a najveći favorit za nagradu je argentinski golman Emiliano Martinez zbog titule prvaka svijeta iz Katara.

Trofej Yashin dodjeljuje se od 2019. godine. Titulu brani Thibaut Courtois, a ranije su nagrade dobijali Gianluigi Donnarumma i Allison Becker.

Nije Livaković jedini Hrvat koji će se boriti za jednu prestižnu nagradu. Joško Gvardiol je među 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, trofeja za najboljeg fudbalera svijeta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Trofej u ovoj konkurenciji prošle godine je osvojio Karim Benzema, a favorit ove godine je Lionel Messi.

Top Komentari

ninna
Pjanić kandidat za najboljeg dudlaša gumenog crijeva a Džeko kao najveći alkoholičar
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi