Ono što je Real uradio Kepi u januaru bi slomilo svakog, ali takvu reakciju od njega nisu očekivali

Španac pokazao šta znači biti profesionalac

Ono što je Real uradio Kepi u januaru bi slomilo svakog, ali takvu reakciju od njega nisu očekivali

Endin Čaušević

U Real Madridu nas na ljeto sigurno očekuju promjene u igračkom kadru i već su poznata imena nekoliko prvotimaca koji će napustiti klub na ljeto. Jedan od njih je i Kepa Arrizabalaga kojem je još u januaru saopšteno da je prekrižen, no nakon toga španski golman pokazao je kako jedan profesionalac treba da se ponaša.

Kepa je ljetos odlučio da napusti Chelsea i stigao je u Real Madrid u samom finišu prelaznog roka na jednogodišnju posudbu kao zamjena za Thibauta Courtoisa koji je doživio tešku povredu koljena.

Španski golman je imao sve dogovoreno s Bayernom i već su ga svi vidjeli u dresu minhenskog kluba, ali kada je stigao poziv Real Madrida on se nije previše dvoumio i odlučio je da se vrati u Španiju.

Očekivalo se da Kepa bude prvi golman Real Madrida dok se Courtois ne oporavi od povrede i na početku sezone je zaista bilo tako, no početkom ove godine sve se preokrenulo.

Carlo Ancelotti odlučio je da priliku ukaže rezervnom golmanu Andriyju Luninu koji je to maksimalno iskoristio i u potpunosti je istisnuo Kepu iz početne postave.

Već u januaru je postalo da se Kepina želja neće ispuniti i da Real Madrid neće otkupiti njegov ugovor na ljeto kako se očekivalo. Ancelotti je odlučio da Lunin bude prvi golman sve do kraj sezone jer se Courtois ponovo povrijedio.

Oglasi

Kepa je posljednji nastup u dresu Real Madrida imao još u januaru kada su u klubu odlučili da je bolje da brani Lunin, a nakon odličnih nastupa Ukrajincu su dali novi ugovor.

Odluka da bude odstranjen iz početne postave je itekako pogodila Kepu i on je svjestan da od ostanka u Realu nema ništa i da će se vratiti u Chelsea. Također, shvatio je da je dolazak na Bernabeu bila greška, te da mu se na kraju osvetilo to što je tako postupio prema Bayernu.

Međutim, ono što španski mediji ističu jeste činjenica da je Kepa u prethodna dva mjeseca pokazao kako se jedan profesionalac treba ponašati.

Iako je otpisan još u januaru što ga je žestoko pogodilo on nije dopustio da to utiče na njegov odnos prema Real Madridu, te svaki trening je on među prvima koji dođu u svlačionicu.

Oglasi

Kepa se ponaša maksimalno profesionalno iako je riječ o najskupljem golmanu svih vremena. No, i pored svega je posvećen i maksimalno fokusiran samo na Real Madrid, te je na raspolaganju Ancelottiju kada god to zatreba.

Ovaj 29-godišnjak na ljeto se vraća u Chelsea s kojim ima ugovor do ljeta 2025. godine, ali neće biti iznenađenje ukoliko ponovo napusti Stamford Bridge.

Inače, Chelsea ga je doveo na ljeto 2018. godine iz Athletic Bilbaa za rekordnih 80 miliona eura, ali on u dresu londonskog kluba baš i nije opravdao očekivanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dosadašnjem dijelu sezone branio je na 18 mečeva u svim takmičenjima za Real Madrid prije nego što je Lunin preuzeo njegovo mjesto na golu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Kepa je dobio priliku,nije se dokazao i to je to.Šta je tu čudno.Ne znam šta se diže hajka oko toga
0 0
Ado_GTI
Kakav profesionalac, sjećate se kad nije htjeo da izađe iz igre, dok je Sari bio trener Chealsia.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi