Luka Modrić gleda i trpi ono što nikad u životu nije ni slutio
Foto - EPA

Ponovo klupa

Luka Modrić gleda i trpi ono što nikad u životu nije ni slutio

Midhat Šljivak

Luka Modrić nije više u prvom planu kod trenera Real Madria Carla Ancelottija. Nakon što je meč s Las Palmasom odgledao s klupe 38-godišnji veznjak ponovo je među rezervama na derbiju s Gironom.

Carlo Ancelotti ponovo je Luku Modrića izostavio iz prvog sastava Real Madrida. Hrvatski veznjak s klupe počinje i derbi meč 8. kola La Lige protiv Girone.

Italijanski stručnjak je od prve minute u veznom redu poslao Tonija Kroosa, Aureliena Tchouamenija i Fedea Valverdea, a sastav izgleda ovako:

Kepa, Carvajal, Camavinga, Nacho, Rudiger, Kroos, Tchouameni, Valverde, Bellingham, Vinicius i Joselu.

Modrić sigurno neće biti zadovoljan činjenicom da je ponovo rezerva, ali Ancelotti je ranije najavio kako će dosta mijenjati sastav u narednom periodu zbog velikog broja utakmica.

Oglasi

Navodno je međutim predsjednik Real Madrida Florentino Perez naredio da Modrić, ali i Kroos dobijaju manje šanse za igru, no ta informacija nema nikakvu potvrdu.

S druge strane najveće iznenađenje ove sezone Girona na terenu će se pojaviti s ovim sastavom:

Gazzaniga, Blind, Couto, E.Garcia, Gutierrezz, Dovbyk, A.Garcia, Herrera, Lopez, Savio, Tysgankov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona je veliko iznenađenje u La Ligi ove sezone. Trenutno su na drugom mjestu sa 19 bodova, jedan manje od Barcelone, ali jedan više od Reala koji je trećeplasirani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi