Nemilosrdni Kraljevi na Benzemin pogon se za špalir Levanteu zahvalili izbacivanjem iz lige

Ubjedljiva pobjeda Reala

Nemilosrdni Kraljevi na Benzemin pogon se za špalir Levanteu zahvalili izbacivanjem iz lige

A. Čaušević

Real Madrid se na pobjednički kolosijek vratio ubjedljivom pobjedom nad Levanteom sa 6:0.

Igrači Levantea su domaćina na stadionu Santiago Bernabeu dočekali špalirom da bi se na terenu loše proveli te su nakon poraza i matematički ispali iz La Lige.

Da neće na dobro moglo se vidjeti već nakon prvih 20 minuta igre kada su večeras nemilosrdni Kraljevi imali dva gola prednosti.

Prvo je zabio Mendy na asistenciju Modrića, da bi šest minuta kasnije svoj novi gol u sezoni, 44. u svim takmičenjima zabio je Benzema. Njegov gol pogledajte ovdje.

S tim golom je stigao Raula Gonzaleza na listi najboljih strijelaca u historiji Reala. Sada njih dvojica dijele drugo mjesto sa 323 gola iza nedodirljivog Cristiano Ronalda (451).

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena još dva gola u mreži gostiju iz Valencije. Hat-trick asistencija je kompletirao Modrić koji je častio Brazilce Rodryga i Viniciusa.

Nastavak donosi još dva gola domaćina. Oba je zabio Vinicius. Prvi nakon što ga je nesebično uposlio Benzema.

Igrala se 68. minuta kada je Francuz bio u idelnoj poziciji da zabije gol i prestigne Raula, ali se on odlučio na asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlični Brazilac je u 83. minuti stigao do hat-tricka nakon što mu je asistirao Jović koji je igrao u posljednjih 15-ak minuta meča. Gol pogledajte ovdje.

Inače, Carlo Ancelotti je Benzemu i Modrića iz igre izvadio u 75. minuti, a oko 40.000 gledatelja na stadionu Santiago Bernabeu je dvojicu najboljih igrača ispratilo velikim aplauzima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...svu ovu bahatost ce velikan sa Anfielda da im naplati.
1 21
Klicko
Prva utakmica u ovom stoljeću bez penala.Nek sam i ovo dočekao
3 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi