Kad njega nema Ancelotti ima glavobolju: U Realu su izabrali između Kroosa i Modrića!

Madridski mediji donose detalje

Kad njega nema Ancelotti ima glavobolju: U Realu su izabrali između Kroosa i Modrića!

Admin Čaušević

Luka Modrić je propustio posljednje dvije utakmice Real Madrida zbog povrede, ali već od narednog meča i utakmice protiv Betisa u gostima bit će na raspolaganju Carlu Ancelottiju. 

Odsustvo Modrića i još nekoliko veznjaka zbog povreda je na odličan način iskoristio Toni Kroos koji se nametnuo Ancelottiju, ali i cijelom kolektivu Reala kao nezamjenljivi član sredini terena.

Magazin Relevo koji je odlično upućen u dešavanja u Realu tvrdi da je Ancelotti samo zbog njemačkog veznjaka dobiva glavobolje kada ovaj 33-godišnjak mora pauzirati.

Navodno italijanski stručnjak ne može pronaći igrača u svom timu koji može donijeti i ponuditi ono što radi Kroos, odnosno jednostavno nema zamjene za Nijemca.

Upravo su predsjednik Florentino Perez i direktor Jose Angel Sanchez odlučili da bace karte na Kroosa te ga ubijede da produži karijeru, tj. da ostane u Realu još najmanje jednu sezonu.

Oglasi

Cilj bivšeg igrača Bayerna je da se od fudbala oprosti na velikom nivou, ali pubalgija koju je doživio u sezoni 2021/22 ga i dalje muči te se njegovi mišići sporije odmaraju između dva meča.

Iako je besprijekoran profesionalac čini se da njegovo tijelo uzima maha, procers oporavka nije brz kao ranije i to je ono što brine Ancelottija kako pronaći Kroosovu zamjenu.

Ipak, činjenica da je Perez odlučio da zadrži Kroosa još jednu sezonu govori da u Realu i dalje maksimalno vjeruju u fudbalera koji će početkom januara proslaviti 34. rođendan.

Sa druge strane oko pet godina starijeg Modrića još uvijek nema nikakvih znakova vezano za produženje, ali podatak da je Ancelotti Kroosa proglasio nezamjenljivim je jasan signal za Hrvata.

Real je posljednjih sezona značajno podmladio vezni red. Sada su tu neka nova lica kao što su Bellingham, Valverde, Tchouameni, Camavinga te Arda Guler čije vrijeme tek dolazi, kao i nekoliko akademaca od kojih se izdvaja Nico Paz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve su to signali Modriću da je zaista došlo vrijeme da razmišlja o odlasku iz svoje druge kuće. Ugovor s Realom mu ističe na kraju sezone i trenutno ništa ne upućuje na nastavak saradanje.

Istovremeno se osvajač Zlatne lopte spominje sa drugim klubovima poput onih iz Saudijske Arabije gdje ga žele Al Ahli i Al Ittihad.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ne 99 nego 100% na kraju sezone će Luka u Miami.Zbog Messia i Bekhama a i utjecaja Amerike poslije karijera kad će mu vrijediti te veze.Saudijci su zakasnili s promocijom nogometa.Kao ni Kina koja nije svrnula vodu na svoj mlin ni oni neće uspjeti.Zalud pare.
0 0
Azur77
Opet Čauš svršava na L.M. Pred spavanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi